Z czego sie przesiadacie do swoich TM3?

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja dokupilem T3 do Leafa II Tekna i trzech innych ICE, które miały zostać ze mną do usr śmierci, ale nikt tym już nie chciał jeździć gdy poznali BEV i szkoda by bylo aby się porozpadały . Pozbyłem się ich : Czerwony Chevy SSR do Poznania ; Gelenda do Szczecina (te dwa już poszły, gdy czekałem i na koniec Jeep dla szwagierki po drugiej stronie ulicy już po zakupie.
IMG_20171201_205429_copy_1024x656.jpg
20170523_112248_copy_1024x576.jpg

Bartosz

Pionier e-mobilności
Ja dokupilem T3 do Leafa II Tekna i trzech innych ICE, które miały zostać ze mną do usr śmierci, ale nikt tym już nie chciał jeździć gdy poznali BEV i szkoda by bylo aby się porozpadały . Pozbyłem się ich : Czerwony Chevy SSR do Poznania ; Gelenda do Szczecina (te dwa już poszły, gdy czekałem i na koniec Jeep dla szwagierki po drugiej stronie ulicy już po zakupie.View attachment 1016View attachment 1017
Chevy SSR, piękne auto…

Bronek

Pionier e-mobilności
Wybrane najbrzydszym w 2004, tylek mu uciekał, jazda jak transatlantykiem ;-) ale takiego diabla to we wsi mało kto miał. Zjeździlem z przyczepą kawał Europy.

Hue Zarri

Posiadacz elektryka
U mnie VW Polo 6R 1.2 TSI. Jest nadal jako auto rezerwowe. Niskie koszty utrzymania, i jak na 10latka trzyma się zacnie.
Ma większą wartość jak stoi niż wartość rynkowa :)

krist

Posiadacz elektryka
Hej, nie ma jeszcze takiego watku - ciekawi mnie z jakich aut przesiadaja sie uzytkownicy forum do TM3?
I jakie auta braliscie jeszcze realnie pod uwage jako konkurencje do TM3?

Zaczne od siebie - do TM3P przesiadlem sie z BMW F30 330e (PHEV).
Za 2-3 tygodnie przyplynie z Chin TM3 SR+ i zastapi wysluzone BMW F10 530d.

Przed zakupem TM3 testowalem i3, e-trona, Leafa, BMW G20.
Po 5 min jazdy testowej TM3 nie mialem juz watpliwosci czego chce :)
jeśli używałeś F10 zgodnie z przeznaczeniem, czyli na długie trasy, to zostajesz bez samochodu :)
ja nie jestem aż tak odważny, kupiłem TM3P jako takie szybkie auto miejskie, zamiast audo RS5 które poprzednio używałem, ale diesla sobie zostawiłem.
Po chwili używanie obu widzę masę przewag napędu elektrycznego nad spalinowym, nawet zaawansowanym w dobrym wykonaniu. Ale ICE ma jedno zastosowanie które jeszcze długo w Polsce będzie nie do zastąpienia, masz pojechać gdzieś dość daleko, i/lub zrobić szybki wyjazd tam i z powrotem, i po prostu to nie przejdzie w elektryku. Dla mnie to mimo wszystko jest rozczarowanie

tokwi

Pionier e-mobilności
TM3 to w moim wypadku:
  • chwilowa przesiadka z roweru, o który oparły był mój lokalny transport z rocznym nalotem ~6.000 km
  • zastąpienie starego, dobrego, pełnoletniego diesla, który miał zostać na wieki - Toyota Corolla 1,4D
  • uzupełnienie emocji po Subaru Forester 2,5XT, którego naturalnym środowiskiem było miejsce przy dystrybutorze

TM3 zgrabnie połączył wszystkie potrzeby i daje dużo radości.

Attachments

• 85816FEC-AA9E-4B25-B36A-C60670755777.jpeg
    85816FEC-AA9E-4B25-B36A-C60670755777.jpeg
    3,7 MB · Liczba wyświetleń: 86