Za szybko nie będzie FSD w EU

Michal

Moderator

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
i bardzo dobrze bo to są bzdury na resorach pana Elona, zresztą podobnie jak sztuczna inteligencja.

Bronek

Pionier e-mobilności
i bardzo dobrze bo to są bzdury na resorach pana Elona, zresztą podobnie jak sztuczna inteligencja.
Ani jedno ani drugie bzdurą nie jest . Myślisz jak większość, czyli zerojedynkowo.
Czyli że FSD to jak nazwa wskazuje, oznacza iż auto ma samo jechać, nawet w huragan i mgłę. Nie , nie obecnie i nie z tym hardware itd... .
A sztuczna inteligencji ...nie to Forum by tu pisać....

W naszych warunkach chodzi tylko o złagodzenie durnych ograniczeń funkcjonalności wspomagania jazdy .
A nie pozwolenia na drzemkę..
Muskowe marzenia to tylko jest wydumany cel.
Pewnie nawet nie do zrealizowania w 100% , ale tu chodzi o to, co już obecnie nieźle działa i wtedy gdy jest to możliwe i pod kontrolą człowieka.
Jak zwykle teoria Twoja itp , co tego nie doświadczyli nawet w namiastce daje takie wyniki myślenia . Nie bo nie , bo tak się nie da ... Ale w praktyce jednak wiele się z tego da osiągnąć .

Urzędnik ma tendencję do ograniczenia czegoś na czym się nie zna ale ma przywilej decydowania . Bez tego nie byl by potrzebny . Trudno mu zostawić coś dla innych.

Dygresja : To jak kontrola Sanepidu w firmie , muszą coś znaleźć aby podkreślić jej potrzebę (mi kiedyś zalecili chyba z rozpaczy ze nic nie znaleźli Domestos do dezyfekcji i to nie jest żart) :) aby coś było w protokóle .

Druga strona też nie jest bez winy , bo są filmiki gdzie kierowca zamiast pilnować FSD , bzyka panienkę.
Nam wystarczy "złoty środek" i szybkie decyzje na zmieniający się świat.
A tego EU nawet nie potrafi . Durny Trump to zauważył podczas telekonferencji w Davos ...
Wiec nie chodzi by czarne było czarne a białe, białe tylko by dopuścić inne odcienie szarości na miarę naszych potrzeb i możliwości .
Jak pisałem tu kiedyś miałam tą namiastkę starego FSD na drogach szybkiego ruchu i warto to mieć. 6 lat jeżdżę z ciężarkiem...dla zniesienia zbyt ostrej restrykcji itd .. O takie regulacje chodzi a nie ich całkowity brak..

Last edited:

Ratt

Posiadacz elektryka
Jak pisałem tu kiedyś miałam tą namiastkę starego FSD na drogach szybkiego ruchu i warto to mieć. 6 lat jeżdżę z ciężarkiem...dla zniesienia zbyt ostrej restrykcji itd .. O takie regulacje chodzi a nie ich całkowity brak..
Amen