Za ta sama kwote : Tesla Model S z 2016 vs Model 3 z 2020

topek

Zadomawiam się
Witajcie,
gdybyscie chcieli kupic auto za okolo 35K EURO to wolelibyscie starszy model S czy nowszy Model 3?
I dlaczego? :)

Czytalem duzo i zwariowac mozna.
Model S: wiecej miejsca, lepszy system naglosnienia (dla mnie wazne), mozliwy darmowy supercharger, zawieszenie pneumatyczne
Model 3: Nowsze auto i czesto jeszcze gwarancja, nowszy hardware zainstalowany (wersja autopilota)

Nie przerazaja mnie auta z 200kkm przebiegu :)

topek -> jak zawsze pozdrawiajacy

Halisep

Posiadacz elektryka
Ostatnio byłem w salonie Tesla. Jak wsiadłem obydwu, to mam wrażenie, że TMS jest lepiej wykonany od TM3.

Pytanie czy wersja TMS przed liftem tez tak jest lepiej wykonana.
Jak tak sobie porównywałem moją już sprzedaną TmS z Tm3 (ale z rocznika 2022, więc już z lepszym wygłuszeniem), to TmS była wygodniejsza i cichsza. Materiały i spasowanie porównywalne. W środku nie ma jakoś więcej miejsca niż w Tm3, ale bagażnik jest większy. No i cała klapa się otwiera więc łatwiej zapakować większe rzeczy.
150k to bardzo dobra cena za 2017r., ale wiadomo, to zależy. Czy bezwypadkowy, czy samochód sprowadzony z USA, czy EU, jaka bateria i czy napęd 4x4? Widziałem kilkukrotnie jak ludzie w TmS bez "D" mieli problem, żeby wyjechać zimą z SuC Poznań od strony wojskowej.

Last edited:

ypl

Pionier e-mobilności
Ja bym brał nowsze auto, może jeszcze uda Ci się trochę kasy dorzucić i brać nowszą używaną trójkę już produkcji z chin albo z berlina.