Zablokowany tylny bagażnik TM3

atr7

Zadomawiam się
Coś blokuje bagażnik tylny w TM 3 .Reaguje na aplikacje,fizyczny przycisk koło tablicy rejestracyjnej i przycisk z tabletu.po uruchomieniu w/w zamek "puszcza" i podnosi się na ok 1cm (w aplikacji i na tablecie zmieniają się stany otwarte/zamkniete bagaznika ) .Klapa także poprawnie się domyka.Nie ma możliwości podnieść go więcej niż o 1 cm przy użyciu siłowników jak i ręcznie.Robiłem restart z rolek .Miał ktoś taki problem?

Ratt

Posiadacz elektryka
Coś blokuje bagażnik tylny w TM 3 .Reaguje na aplikacje,fizyczny przycisk koło tablicy rejestracyjnej i przycisk z tabletu.po uruchomieniu w/w zamek "puszcza" i podnosi się na ok 1cm (w aplikacji i na tablecie zmieniają się stany otwarte/zamkniete bagaznika ) .Klapa także poprawnie się domyka.Nie ma możliwości podnieść go więcej niż o 1 cm przy użyciu siłowników jak i ręcznie.Robiłem restart z rolek .Miał ktoś taki problem?
Zaprogramuj. Podnieś ręcznie "na siłę" na pełną wysokość i naciśnij długo przycisk zamykania aż usłyszysz piknięcie.

atr7

Zadomawiam się
Ale boisz się że coś uszkodzisz czy ciągniesz z całej siły i nic?
Ciągne naprawde mocno i ani drgnie.Zamek puszcza.Od środka wszedłem do bagaznika i widać ,że sam zamek poprawnie działa.Korzystałem też z opcji awaryjnego otwierania bagażnika od wewnątrz i nic.Coś trzyma siłowniki chyba ,które się zaklinowały?

Ratt

Posiadacz elektryka
Tam nie ma nic takiego co mogło by je blokować. Jak się otwiera i podnosi na 1cm to złap mocno i powoli spróbuj podnieść.

eugtor

Posiadacz elektryka
Dziś po aktualizacji do 2024.20.6.2 bagażnik mi otworzył się na ok 1/4 wysokości. Ponowne zamykanie i otwieranie nie pomogło, musiałem przeprogramować (otworzyłem na siłę na maksa i przytrzymałem przycisk zamknięcia).
@atr7 czy nie miałeś przed tym aktualizacji?

atr7

Zadomawiam się
Dziś po aktualizacji do 2024.20.6.2 bagażnik mi otworzył się na ok 1/4 wysokości. Ponowne zamykanie i otwieranie nie pomogło, musiałem przeprogramować (otworzyłem na siłę na maksa i przytrzymałem przycisk zamknięcia).
@atr7 czy nie miałeś przed tym aktualizacji?
Mam oprogramowanie :2024.20.3 zainstalowane ok 5 dni temu