Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
Zachęcają do likwidacji strefy czystego transportu
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Kilt, post: 131249, member: 2949"] A to prawda. Też wolę, jak w danym momencie kopci taka elektrownia gdzieś, niż ja miałbym kopcić pod nosem swoim najbliższym, czy innym w okolicy. I też nie wiem, jaka jest skuteczność takiego filtra, kto to kontroluje i jak często takie filtry są regenerowane/wymieniane. Może to jakiś proces chemiczny. Dodaje się coś, aby spalić/zneutralizować substancję szkodliwą. Zupełnie niepotrzebnie wku.... ... irytuje. To nie było stwierdzenie kierowane do kogokolwiek, a już tym bardziej daleki jestem do obarczania kogokolwiek winą za dany fakt. Fakt, że elektrownia węglowa kopci ... gdzieś. Tak jest i tyle. Ponad 80% energii w naszym kraju jest uzyskiwane w procesie spalania węgla. Ani to wina Kolegi, ani moja. Tak jest, to jest fakt i nie mi z tym faktem dyskutować. Może wybudują te atomówki, a może nie. Może powstaną dodatkowe elektrownie wiatrowe, może więcej paneli słonecznych, a może będą spalać gaz w elektrowniach gazowych. Może. Nic nie jest doskonałe i nie będzie. Elektrownie wiatrowe zależą od wiatru i tego czy jest, czy go nie ma. PV od słońca. Elektrownie atomowe generują odpady radioaktywne, z którymi też trzeba z czasem coś zrobić. Elektrownie gazowe emitują CO2. Węglowe? ... wiadomo. Najlepsze dla naszej energetyki i środowiska są elektrownie wodne, ale ile ich mamy? 1-2% Na chwilę obecną wydaje się, że elektrownie atomowe są najlepszą opcją, aby zmniejszyć ślad węglowy. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
Zachęcają do likwidacji strefy czystego transportu