ZAKOŃCZENIE - Mój Elektryk

andrzejkla

Zadomawiam się
Zadałem pytanie mailowo jakie mam obowiązki na zakończenie przedsięwzięcia.

Zakup za gotówkę osoba prywatna bez KDR.

A to odpowiedź

Dzień dobry,

W ramach naboru wniosków od osób fizycznych w programie Mój elektryk zostały wprowadzone uproszczenia dotyczące zamykania umów o dofinansowanie po zakończeniu okresu trwałości. W wyniku tych uproszczeń beneficjenci , osoby fizyczne, nie są zobowiązaniu już do składania oświadczeń o utrzymaniu trwałości wraz z zaświadczeniem o spisie drogomierza na koniec tego okresu. Po zakończeniu okresu trwałości umowa zostanie zamknięta, a na adres email wskazany we wniosku przesłane będzie stosowane powiadomienie o wywiązaniu się beneficjenta ze zobowiązań wynikających z umowy.

Jednocześnie informujemy, że zgodnie z warunkami umowy NFOŚIGW ma prawo do kontroli przedsięwzięcia. Kontrole odbywają się losowo. W przypadku wybrania Państwa umowy do kontroli na adres email wskazany we wniosku zostanie przesłane powiadomienie o zakresie kontroli i sposobie jej przeprowadzenia.

Zespół Programu Mój elektryk

ducarider

Posiadacz elektryka
Zadałem pytanie mailowo jakie mam obowiązki na zakończenie przedsięwzięcia.

Zakup za gotówkę osoba prywatna bez KDR.

A to odpowiedź

Dzień dobry,

W ramach naboru wniosków od osób fizycznych w programie Mój elektryk zostały wprowadzone uproszczenia dotyczące zamykania umów o dofinansowanie po zakończeniu okresu trwałości. W wyniku tych uproszczeń beneficjenci , osoby fizyczne, nie są zobowiązaniu już do składania oświadczeń o utrzymaniu trwałości wraz z zaświadczeniem o spisie drogomierza na koniec tego okresu. Po zakończeniu okresu trwałości umowa zostanie zamknięta, a na adres email wskazany we wniosku przesłane będzie stosowane powiadomienie o wywiązaniu się beneficjenta ze zobowiązań wynikających z umowy.

Jednocześnie informujemy, że zgodnie z warunkami umowy NFOŚIGW ma prawo do kontroli przedsięwzięcia. Kontrole odbywają się losowo. W przypadku wybrania Państwa umowy do kontroli na adres email wskazany we wniosku zostanie przesłane powiadomienie o zakresie kontroli i sposobie jej przeprowadzenia.

Zespół Programu Mój elektryk
Ja w sumie też fizyk :) Ale z powiększonym przebiegiem. Czyli wpis z drogomierza i zapominamy.

Kierowca23

Posiadacz elektryka
A czy dla JDG po roku użytkowania trzeba robić wpis o przebiegu czy tylko po 2 latach?
Po roku raczej nie trzeba (w razie czego i tak jest wpis w książce z przeglądu w ASO).
Mnie informowali tylko o konieczności wpisu "na koniec okresu trwałości" czyli po 2 latach (auto na JDG; umowa z ub.r.)

testerpl

Zadomawiam się
Po roku raczej nie trzeba (w razie czego i tak jest wpis w książce z przeglądu w ASO).
Mnie informowali tylko o konieczności wpisu "na koniec okresu trwałości" czyli po 2 latach (auto na JDG; umowa z ub.r.)
"Raczej" to nie odpowiedź, Tesla nie ma przeglądu w ASO.
Chyba sobie sam odpowiem na pytanie artykułem w którym Pani rzecznik mówi:

Potwierdzenie przebiegu następuje po okresie trwałości tj. po 2 latach od daty zakupu pojazdu i na ten dzień pojazd powinien mieć przebieg nie mniejszy niż 30 tys. km

Kierowca23

Posiadacz elektryka
"Raczej" to nie odpowiedź, Tesla nie ma przeglądu w ASO.
Chyba sobie sam odpowiem na pytanie artykułem w którym Pani rzecznik mówi:
...
Jak Ci "raczej" nie pasuje, to najdokładniej masz to w swojej Umowie napisane. To forum to nie kancelaria prawna ;)
Albo do Funduszu spytaj w konkretnej sprawie.
Zresztą, już sam sobie odpowiedziałeś artykułem - temat zamknięty :)