ZAKOŃCZENIE - Mój Elektryk

KrzysztofFly

Moderator
Hmm, dziwne to w sumie. Bo jeśli już wcześniej był udokumentowany przebieg to po co zapewniać taki wpis.. Dowiem się w leasingu czy faktycznie trzeba jechać.
Ja akurat wczoraj dostałem przypomnienie z leasingu, o konieczności wypełnienia oświadczenia, do kompletu mam dołączyć zdjęcie stanu licznika z numerem VIN (o co w Tesli nie trudno)
Wraz z oświadczeniem konieczne jest udokumentowanie przebiegu pojazdu (np. wpis w książce serwisowej lub zdjęcie licznika wraz z zdjęciem nr VIN pojazdu)
UWAGA! Zgodnie z podpisaną przez Państwa umową dotacji, nieprzesłanie oryginału poprawnie uzupełnionego oświadczenia w terminie będzie skutkować koniecznością zwrotu dotacji.
1739398195654.png

KrzysztofFly

Moderator
To pismo jest wewnętrzne leasingu czy takie należy wysłać do NFIOŚ?
To jest z SCM, przysłali je indywidualnie do mnie (zawiera nr umowy, rejestracyjny i VIN, a także daty). Myślę, że bardzo podobne będzie z każdego leasingu.

Jaceq

Pionier e-mobilności
Ale w leasingu nie musisz dokonywać wpisu, z tego co pamiętam to taki wymóg był tylko w przypadku zakupu na firmę za gotówkę (przy podwyższonym limicie przebiegu, czyli dofinansowaniu 27k)
A to jeszcze lepiej :) Pewnie się za chwilę leasing przypomni bo dwa lata mijają na koniec marca.

Kierowca23

Posiadacz elektryka
To taniej wyjdzie zwykłe badanie za 98 zł. Tylko 33 zł więcej, a spokój na następne 2 lata (zamiast 1 roku).
Racja! Nie zdawałem sobie sprawy jak ten czas szybko leci ;) Po dwóch latach od uzyskania dotacji, zostanie już tylko jeden rok ważności pierwszej pieczątki w dowodzie :)

ypl

Pionier e-mobilności
A czy jak auto zostało zakupione prywatnie na kartę dużej rodziny to też muszę coś na koniec przedsięwzięcia robić? Wpis o przebiegu też jest potrzebny?

KrzysztofFly

Moderator
A czy jak auto zostało zakupione prywatnie na kartę dużej rodziny to też muszę coś na koniec przedsięwzięcia robić? Wpis o przebiegu też jest potrzebny?
Z tego co pamiętam, to na kartę dużej rodziny nie trzeba.

lookash_c

Pionier e-mobilności
Dostałeś maila w tej sprawie? My mieliśmy (zakup z KDR). Ale chyba były jakieś zmiany?

ypl

Pionier e-mobilności
Dostałeś maila w tej sprawie? My mieliśmy (zakup z KDR). Ale chyba były jakieś zmiany?
Maila dostałem dzisiaj o wycieku danych, ale zaraz jeszcze popatrzę w skrzynce.

ypl

Pionier e-mobilności
Czytam teraz mój wniosek i widzę, że oświadczyłem, że zapewnię wykonanie wpisu drogomierza na ostatni dzień trwałości przedsięwzięcia.