Zakup używanej Tesli model 3 SR+ z 2019-2020 roku

Bronek

Pionier e-mobilności
U mnie przez lata nie miało to znaczenia ale u kogoś innego brak 10km zasiegu spowoduje konieczność jazdy na lawecie . Ja napiszę "pies to j...". Ten od lawety odwrotnie .
Oczywiście dotyczy to sytuacji gdy mamy wybór w danym modelu .

Identycznie jest z czujnikami , dla mnie jak jest kamera z tyłu , nie mają one PRAKTYCZNEGO znaczenia . Słupek cienki i niski z przodu bywa przy nich zawsze zagrożeniem , podobnie wysoki krawężnik spojler zedrze gdy musi . Nigdy im nie ufam.
Ad kamera tylna , to wjeżdzam "na niej" do garażu, sprawdzając tylek auta .
Inni bez czujników życia nie widzą , tak to jest , różnimy się i tyle

Last edited:

krzyss

Pionier e-mobilności
Tesla SR+ w zimie na ekspresowce to ma zasieg max 200km a rwczej 150-180km i ladowana do 80% ma odpowiednio 20% zasiegu mniej.
W stosunku do ioniq nie bedziesz mial jakiejs duzej roznicy z zasiegiem. Jak bedziesz jezdzil 100km/h to wtedy bedzie lepiej.

Dmitry

Zadomawiam się
Czy widzicie jakieś słabe trony takiej:
Przy dzisiejszym kursie 147 tyś
zawsze pytaj o VIN i sprawdzaj czy nie jest rozbitek z USA. Zdarzali mi się takie nawet w DE kiedy szukałem.
Te "6 months guarantee" - już jest podejrzanie, bo factory warranty jak jest to po co ta dodatkowa gwarancja. Bo jak nie ma "factory warranty" to te dealers proponuje swoja. powodzenia. nie jest to trudno, ja tak zrobiłem......

Last edited:

danielm

Pionier e-mobilności

solik

Pionier e-mobilności
w Krakowie pewna wypozyczalnia miala biala "long range" z napedem na tyl z ta wieksza bateria, byc moze to ta :) byla tez taka wersja

PawelGDZ

Posiadacz elektryka
140k+ jesli możesz odliczyć 100%VAT +dotacja 27k to wychodzi równo 200k - dla mnie to słaba oferta,
prywatnie jak ktoś kupi to może i się opłaca

adamusek

Posiadacz elektryka
140k+ jesli możesz odliczyć 100%VAT +dotacja 27k to wychodzi równo 200k - dla mnie to słaba oferta,
prywatnie jak ktoś kupi to może i się opłaca
masz rację ale nie każdy jest na VAT czy ma firmę... nie oczekujmy zjazdu na 120tys czy mniej ;) Chociaż czas pokaże...