Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
zamrożenie cen energii nie dla bogatych
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Bronek, post: 56576, member: 6"] Gdy ktoś jest "bogaty" czyli stać go na piwo codziennie i flaszkę w weekend i ma ok 80 000-100 000 na koncie i nie kupuje jeszcze leków, a Braweran zna z telewizji, to powinien większość tej kwoty przeznaczyć na Fv i PC. Pomimo pierwotnego długiego okresu amortyzacji tych inwestycji . Jednak gdy dojdzie inflacja, to jest to dodatkowy powód na " ucieczkę z kasą" przed jej zmarnowaniem . O samochodzie elektrycznym nie wspominam, bo to wisienka na torcie. Ceny rosną, wszystko sie rozjeżdża. To ostani dzwonek, bo potem trzeba będzie poczekać na kolejny wzrost gospodarczy i stabilizację. Będzie na pewno, tylko kiedy i w jakich warunkach? Ja się się na ten czas chyba już nie załapię i to mi to wisi, ale 30sto 40sto latkowie doczekają tego, na pewno. Można też śledzić rynek i trafić na okazję np spowodowaną plajtą jakiejś firmy od fotowoltaiki czy pomp . Niestety niewielu ma te pieniądze odłożone , a czas dla kredytów jest ciężki, kredytobiorcy itp mają przesr... Sam bym teraz niczego nie chciał kredytować czy leasingować. Jeszcze nie ten czas. Do końca sprawy z Ukrainą i Rosją, nic nie jest pewne . A władza ma kolejne alibi na wszystkie swe błędy i przekręty. Ps. Nawet banki nie mają strategii, bo nic teraz nie jest przewidywalne oprócz tego, że będzie gorzej. Ale jak? Dla mnie sygnałem do likwidacji np kredytów hipotecznych synów (0, 27% i nowszy 2,7%- rajskie oprocentowanie) była analiza struktury raty. Niby kwotowo nie wzrosła wiele ale stosunek spłaty kapitału do odsetek zmalał tak, że 30 letni kredyt aby go spłacic3 musiał by się wydłużyć do 60 lat.(to wymaga zmiany umowy) Albo drastyczna podwyżka została odłożona w czasie do momentu ustabilizowania finansów i inflacji. Nawet na tragicznym poziomie lecz w miarę stabilnym. Wtedy można coś planować. Banki na razie ograniczają panikę. Niewielu kredytobiorców analizuje. Dla nich liczy się wysokość raty. No i nawet jak analizuje, to niewielu ma możliwość jakiegoś ruchu. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
zamrożenie cen energii nie dla bogatych