Zamykanie bagaznika z przycisku nie dziala.

autorus

Posiadacz elektryka
Dobrze koledzy napisali, czasem się zdarza. Jakiś czas temu tez tak miałem, potem odpuściło. Teraz znowu. Sprawdzę, czy dzis odpusci. Zobaczę tez czy nie za delikatnie go przyciskam.

michal.s

Zadomawiam się
Też miałem problem z zamykaniem bagażnika z przycisku na klapie.
Wczoraj miałem wizytę technika i już naprawione i wiem o co chodzi.
Śruba, w którą wkręcamy haczyki na zakupy jest masą do zamykania i otwierania klapy. Haczyk powoduje, że coś tam się obrusza i traci masę (nie jestem techniczny, więc piszę z pamięci co mówił technik :))
Masa jaka powinna być to max 0,5 ,a u mnie na tej śrubie było ponad 6.
Stąd problemy z zamykaniem i otwieraniem klapy.
Technik naprawił w pół godzinki i teraz śmiga bez problemów ;)

r00tku

Posiadacz elektryka
Też miałem problem z zamykaniem bagażnika z przycisku na klapie.
Wczoraj miałem wizytę technika i już naprawione i wiem o co chodzi.
Śruba, w którą wkręcamy haczyki na zakupy jest masą do zamykania i otwierania klapy. Haczyk powoduje, że coś tam się obrusza i traci masę (nie jestem techniczny, więc piszę z pamięci co mówił technik :))
Masa jaka powinna być to max 0,5 ,a u mnie na tej śrubie było ponad 6.
Stąd problemy z zamykaniem i otwieraniem klapy.
Technik naprawił w pół godzinki i teraz śmiga bez problemów ;)
Czyli jak wykręcę haczyk to będzie działać?

daniel

Señor Meme Officer
haczyk mam teraz wkręcony do innej śruby
potrzebuję tego info ;)

domyślnie miałeś wkręcone po prawej u góry, a teraz znalazłeś inną śrubę?
pisz wszystko co wiesz :p

r00tku

Posiadacz elektryka
Odkryłem coś ciekawego. Gdy stanę bliżej zderzaka, przycisk działa bez problemu, ale gdy jestem dalej, to już nie. Okazuje się, że w moim przypadku przycisk nie działa, gdy samochód nie łapie sygnału z telefonu.

Identyczny problem mam z przyciskiem na wtyczce Wall Connectora, gdy chcę odłączyć auto - też czasem nie reaguje i muszę najpierw otworzyć drzwi w samochodzie by przycisk zadziałał.

Kszychu

Pionier e-mobilności
Odkryłem coś ciekawego. Gdy stanę bliżej zderzaka, przycisk działa bez problemu, ale gdy jestem dalej, to już nie. Okazuje się, że w moim przypadku przycisk nie działa, gdy samochód nie łapie sygnału z telefonu.

Identyczny problem mam z przyciskiem na wtyczce Wall Connectora, gdy chcę odłączyć auto - też czasem nie reaguje i muszę najpierw otworzyć drzwi w samochodzie by przycisk zadziałał.
Miewałem problem z przyciskiem od cegły, ale nie z przyciskiem bagażnika. Miałem ostatnio wymienianą klapkę portu ładowania i nie miałem jeszcze okazji sprawdzenia czy się to naprawiło.

Z ciekawości, możesz sprawdzić w trybie serwisowym jak wyglądają statusy modułów bt? Kiedyś zauważyłem że tylni moduł bt ma jakieś problemy, może to bardziej powszechny problem

michal.s

Zadomawiam się
potrzebuję tego info ;)

domyślnie miałeś wkręcone po prawej u góry, a teraz znalazłeś inną śrubę?
pisz wszystko co wiesz :p
Miałem wkręcone do tej śruby:
1747292858264.png

technik przerobił mi haczyk i mogę wkręcić w jedną z 4 śrub przy osłonie głośnika
1747292940571.png