Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
KIA
Kia e-Niro Forum • Kia Niro EV 39,2/64 kWh
Zasięg NIRO EV - testy, filmy i doświadczenia kierowców.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Karol_w-wa, post: 101017, member: 492"] Nie rozumiemy się i chyba nie ma sensu kontynuować dyskusji. "Tylko zahaczenie o miasto" (Bydgoszcz) to jest minimum 12 km naddatkiem licząc w tę i z powrotem. Mam sobie planować coś takiego? W imię czego? Wycieczki krajoznawczej? Elektrykiem w trasie: - jadę dużo wolniej niż spaliniakiem, muszę wybrać trasę najkrótszą po kilometrażu, a nie najszybszą po czasie przejazdu - długo się ładuję (e-Niro) - jestem skazany na postoje tam, gdzie mam ładowarkę Nie będę jeszcze do tego wszystkiego dodawał zjeżdżania w bok na ładowarki, które nie znajdują się bezpośrednio przy trasie przejazdu. Młody nie jestem, ale to nie znaczy, że mam feeling emeryta, któremu godziny mierzą się jak minuty, bo i tak nigdzie się nigdy nie śpieszy i ma wszystko w rowie. Nie po to jest obwodnica, żebym "zahaczał o miasto" i wlókł się od świateł do świateł. Powtórzę, na podanej przeze mnie trasie odległość wynosi 264 km, gdzie po drodze jest jedna ładowarka DC , z jednym stanowiskiem CCS 50 kW. Ty na niej nikogo nie spotykasz, ja wprost przeciwnie. Bywa. Argument dodatkowy, że mogę sobie jadąc te 264 km gdzieś tam zjechać w bok i dojechać przez 8-13 km do ładowarki jest imo słaby. Możesz mieć inne zdanie. 20 ładowarek po drodze? AC masz na myśli? Czy niedziałające 19 kW w Lidlu w Koronowie? Plugshare pokazuje nawet z tolerancją dojazdu w bok ledwie kilka. Gdyby po drodze było jak w DE, czyli wielostanowiskowe stacje ładowania, tak bym robił. Ale jak jest tak, że żeby zjechać z A1 w Ciechocinku tracisz 15 minut w korku na zjeździe, a potem zajeżdżasz pod Chatę Góralską, gdzie oba stanowiska w międzyczasie są zajęte (sytuacja z czerwcowego długiego weekendu), to ci się odechciewa. Wierzę. Ale ja miewam. I może na tym zakończmy tę dyskusję. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
KIA
Kia e-Niro Forum • Kia Niro EV 39,2/64 kWh
Zasięg NIRO EV - testy, filmy i doświadczenia kierowców.