Na wynajem to jeszcze taka betka OK, ale kupic za ponad 300tys. na wlasnosc to jakas porazka.
Mnie Tesla ma za brak przegladow, za dodatkowe ladowarki i wygodne z nich korzystania, niskie zuzycie wzgledem konkurencji, niezle prowadzenie (tylko performance bo Y LR to dla mnie porazka i wcale sie nie dziwie, ze doznales szoku jak po BMW Tesla slabo sie prowadzila

, ale przy takiej 3ce banan z geby nie schodzi i zadne BMW nie zawroci mi jak na razie w glowie. Zreszta niesamowita jest przyjemnosc jak goscie w autach za 600tys sa objezdzani w wpienieni, ze tyle kapuchy poszlo, a Tesla lyka jak chce).
Ale OK, prowadzenie BMW fajne, wykonanie zdecydowanie lepsze jak w Tesli tylko w tych pieniadzach osiagi mogly by byc lepsze.
A odnosnie wynajmu to z dotacji mozna skorzystac dokladnie jak na zasadach leasingu czyli minimum 2 lata uzytkownania auta, minimalny przebieg 15 tyś km rocznie i limit kwotowy do: 251875 zł (VAT 50%) i 276750 zł brutto (100% VAT)? Czy są jeszcze jakies warunki do spelnienia/pulapki?