Zdradziłem Teslę dla BMW ... i (nie) żałuję - iX2 xDrive 30 M Sport Pro

Eljal

Fachowiec
Szkoda kompentować.
Musk, AFD, formacja ekstremistyczna, członkonek europoseł Maximilian Krah, znany z rehabilitowania Waffen SS ... skandal szpiegowski z udziałem jego asystenta oskarżonego o pracę na rzecz Chin
braun, co to rakiety do SpaceXa projektował 😂😂😂

prebek

Posiadacz elektryka
Nie chodzi mi o aktualizacje i nie znam takiego mitu. Ale znam taki mit:
- 300zł/rocznie za informacje o ruchu dla nawigacji
- 80zł/mies za asystenta parkowania
itd.
Nie mając BMW nie wiem, co z tych rzeczy jest naprawdę przydatne, a co jest tylko bajerem. Dlatego pytam
Większość mam, dokupuję jedynie info o radarach.
To są funkcje, które można zamówić przy zakupie auta. Jak ktoś nie chce, to mu nie sprzedają (a ma zamontowane) jak się zdecyduje to może dokupić.

viallos

Pionier e-mobilności
Dzisiaj takie tam 200km autostradowo non stop 140 i pozostale 30km drogi lokalne raczej 60 do 80.
Screenshot_20250617_134749_My BMW.jpg
Zostało jakies 12kWh w 'baku' do przejechania kolejnych 50km autostradowo. Nie ma tragedii. Myślałem ze będzie gorzej.

zygert

Nowy na Forum
Na wynajem to jeszcze taka betka OK, ale kupic za ponad 300tys. na wlasnosc to jakas porazka.
Mnie Tesla ma za brak przegladow, za dodatkowe ladowarki i wygodne z nich korzystania, niskie zuzycie wzgledem konkurencji, niezle prowadzenie (tylko performance bo Y LR to dla mnie porazka i wcale sie nie dziwie, ze doznales szoku jak po BMW Tesla slabo sie prowadzila :) , ale przy takiej 3ce banan z geby nie schodzi i zadne BMW nie zawroci mi jak na razie w glowie. Zreszta niesamowita jest przyjemnosc jak goscie w autach za 600tys sa objezdzani w wpienieni, ze tyle kapuchy poszlo, a Tesla lyka jak chce).
Ale OK, prowadzenie BMW fajne, wykonanie zdecydowanie lepsze jak w Tesli tylko w tych pieniadzach osiagi mogly by byc lepsze.
A odnosnie wynajmu to z dotacji mozna skorzystac dokladnie jak na zasadach leasingu czyli minimum 2 lata uzytkownania auta, minimalny przebieg 15 tyś km rocznie i limit kwotowy do: 251875 zł (VAT 50%) i 276750 zł brutto (100% VAT)? Czy są jeszcze jakies warunki do spelnienia/pulapki?