Zmiana stacji ładowania

Maruda

Zadomawiam się
Wczoraj w trasie miałem wybrany punk ładowania Tesli w Ciechocinku jakieś 15 minut od celu (już przygotowywała baterie) wyświetlił napis że z powodu dłużego obłożenia ładowarki zmienia destynację na Greenway obok. Tak było zawsze że Tesla zmieniała miejsce przy kolejce stacje "konkurencji"? Szkoda że przy wytyczaniu trasy odrazu tego nie robi... albo mi umknęło.

Michal

Pionier e-mobilności
Chyba nie było tak wcześniej, ale jak wczoraj opuszczałem Ciechocinek, to były 4 auta podłączone i 3 czekały w kolejce, to dla ostatniego oznaczało pewnie godzinę czekania. Zdarzało mi się, że prowadziło mnie do innego SuC, ale nie do innych operatorów.

Last edited:

krzyss

Pionier e-mobilności
Wczoraj w trasie miałem wybrany punk ładowania Tesli w Ciechocinku jakieś 15 minut od celu (już przygotowywała baterie) wyświetlił napis że z powodu dłużego obłożenia ładowarki zmienia destynację na Greenway obok. Tak było zawsze że Tesla zmieniała miejsce przy kolejce stacje "konkurencji"? Szkoda że przy wytyczaniu trasy odrazu tego nie robi... albo mi umknęło.
Nigdy czegos takiego nie mialem zeby kierowalo na stacje innych operatorow.

Maruda

Zadomawiam się
Kurczę czyli to nowość... ten komunikat wyświetlił się pod informacją o grzaniu baterii i po kilkunastu sekundach zniknął, nie było jak zrobić fotki. MIałem wcześniej wybranego tego greenwaya z mapy jako punkt trasy, tesla oczywiście kazała jechać najpierw do siebie na ładowanie a greenway potraktowała jako zwykły postój, dopiero przed dojazdem wyświetliła ten komunikat i zmieniła aby jechać prosto do greenwaya... Może gdyby tego nie było wybrane to by nie zmieniała... Generalnie jak się kliknie ładowarki to wyświetla też sporo innych.

Piotr

Zadomawiam się
Kurczę czyli to nowość... ten komunikat wyświetlił się pod informacją o grzaniu baterii i po kilkunastu sekundach zniknął, nie było jak zrobić fotki. MIałem wcześniej wybranego tego greenwaya z mapy jako punkt trasy, tesla oczywiście kazała jechać najpierw do siebie na ładowanie a greenway potraktowała jako zwykły postój, dopiero przed dojazdem wyświetliła ten komunikat i zmieniła aby jechać prosto do greenwaya... Może gdyby tego nie było wybrane to by nie zmieniała... Generalnie jak się kliknie ładowarki to wyświetla też sporo innych.
to chyba wyjaśnia sprawę, gdybyś nie maił tam punktu docelowego to raczej by Ci go nie wskazało

nabrU

Pionier e-mobilności
Oj Panowie Teslarze, wstyd żeby gość od (jeszcze) VW wam wyjaśniał sprawy :p

To już funkcjonuje jakieś 2 miechy albo lepiej...

Michal

Pionier e-mobilności
Tak są w nawigacji, ale nie do tej pory auto nie kierowało do nich automatycznie.

Piotr

Zadomawiam się
Oj Panowie Teslarze, wstyd żeby gość od VW wam wyjaśniał sprawy :p

To już funkcjonuje jakieś 2 miechy albo lepiej...
Te ładowarki są widoczne i można je ustawić jako punkt ładowania wtedy bateria zostanie przygotowana ale raczej nie działało to w taki sposób, że Tesla sama planowała ładowanie na nich