Jest za co!Nie pomyślałem żeby dać znać na forum, przepraszam.
Jest za co!Nie pomyślałem żeby dać znać na forum, przepraszam.
ale to nie ten oficjalny, z apki tesli tylko jakiś lewy? czy co to za kabelki na miniaturce?Sorrki zamówiłem w piątek i cena była taka:
View attachment 7725
Nie pomyślałem żeby dać znać na forum, przepraszam.
Ale w zeszłym roku mieli promocję wiosenną, może też będzie niedługo?
Ingenext.caale to nie ten oficjalny, z apki tesli tylko jakiś lewy? czy co to za kabelki na miniaturce?z czego to zrzut jest?
Lewy, który jest tańszy (to tam diabli) i daje dodatkowe opcjeale to nie ten oficjalny, z apki tesli tylko jakiś lewy? czy co to za kabelki na miniaturce?z czego to zrzut jest?
I do tego nikt nie wie, czy Elon nie dostaje wiadomości przez wszczepionego chipa czy go w samochodzie nie mamyLewy, który jest tańszy (to tam diabli) i daje dodatkowe opcje![]()
Ogólnie to jest na tyle niskopoziomowe, że raczej nie sądzę, że jest łatwe do wykrycia. Chłopaki z Kanady o to podobno dbają, ale jak tylko przyjdzie to postaram się dowiedzieć jak najwiecej o tym co to dokładnie robi (rozbiorę i zobaczymy ile można zreverse engineeringować).I do tego nikt nie wie, czy Elon nie dostaje wiadomości przez wszczepionego chipa czy go w samochodzie nie mamyI wtedy może nacisnąć przycisk wyłączający gwarancję.
Nie wiadomo do końca jakie dane wysyłają nasze samochody. Na pewno widziałem u Bjoerna że prąd z baterii rośnie z 950 do 1100A. Może zbierają jakieś logi a może wysyłane są tylko w przypadku awarii. silnik i inwerter to pikuś gorzej z baterią.Ogólnie to jest na tyle niskopoziomowe, że raczej nie sądzę, że jest łatwe do wykrycia. Chłopaki z Kanady o to podobno dbają, ale jak tylko przyjdzie to postaram się dowiedzieć jak najwiecej o tym co to dokładnie robi (rozbiorę i zobaczymy ile można zreverse engineeringować).
No i dodatkowo raczej jeśli tracić gwarancję to tylko na silnik i inwerter, więc nie jest aż tak źle.
Ufff, juz myslalem ze Elon zrobil promke i nie napisalesSorrki zamówiłem w piątek i cena była taka:
View attachment 7725
Nie pomyślałem żeby dać znać na forum, przepraszam.
Ale w zeszłym roku mieli promocję wiosenną, może też będzie niedługo?
Hmmm... No w sumie prawda. Moc na silniku rośnie to i prąd z baterii też rośnie. To jest prawie na pewno zbierane. Ja wiem, że w Polsce Magnuson Moss nie obowiązuje, ale EU też ma podobne przepisy tylko nie tak ładnie spisane chyba w jednym miejscu. Zawsze mnie to zastanawiało. Jak sobie zainstalujesz custom ROMa na telefonik z Androidem to przecież producent nie ma szans wykazać, że to od tego stało się X, które podlega naprawie gwarancyjnej. Pytanie co Tesla stwierdzi, że Ingenext'owe Boosty mogły uszkodzićNie wiadomo do końca jakie dane wysyłają nasze samochody. Na pewno widziałem u Bjoerna że prąd z baterii rośnie z 950 do 1100A. Może zbierają jakieś logi a może wysyłane są tylko w przypadku awarii. silnik i inwerter to pikuś gorzej z baterią.
ZgodnIe z GVO i Euro5 to gwarant musi wykazać że usterka wystąpiła z powodu zamontowania jakiegoś urządzenia żeby odmówić naprawy gwarancyjnej. Jeśli parametry nie przekraczają tych z AB to znaczy że układ napędowy jest do tego przystosowany. Dostawa we wtorekHmmm... No w sumie prawda. Moc na silniku rośnie to i prąd z baterii też rośnie. To jest prawie na pewno zbierane. Ja wiem, że w Polsce Magnuson Moss nie obowiązuje, ale EU też ma podobne przepisy tylko nie tak ładnie spisane chyba w jednym miejscu. Zawsze mnie to zastanawiało. Jak sobie zainstalujesz custom ROMa na telefonik z Androidem to przecież producent nie ma szans wykazać, że to od tego stało się X, które podlega naprawie gwarancyjnej. Pytanie co Tesla stwierdzi, że Ingenext'owe Boosty mogły uszkodzić![]()