Zmiany w modelu 3 i Y na 2022

Michal

Moderator
Było ale osobny wątek na ten temat to zawsze lepszy pomysł ;)

Michal

Moderator
Ale serio niech zostanie osobny wątek! Właśnie o to chodzi, a nie przekopywanie ;)

nyknow

Fachowiec
mam takie pytanie: czy jak zamówiłem auto teraz w grudniu z dostawą na 2022 rok to rok produkcji tego samochodu to bedziw 2022 czy jest szansa / ryzyko bardziej ze bedzie to 2021?

usrobo

Posiadacz elektryka
jeśli dostawa na luty 2022 to juz produkcja 2022. Ostatni statek w tym roku juz płynie.

Michal

Moderator
Do tej pory było tak, że już w październiku zaczynali montować kolejny rocznik.
Ja odbierałem w grudniu 2020, produkcja z października 2020, a rocznik modelowy 2021 - już z pompą ciepła i czarnymi dodatkami (chrome-delete). Skoro w CN już dostarczają auta po zmianach, to do EU też powinny takie płynąć. Tym bardziej jak planujesz odbierać w maju ;)

nyknow

Fachowiec
Do tej pory było tak, że już w październiku zaczynali montować kolejny rocznik.
Ja odbierałem w grudniu 2020, produkcja z października 2020, a rocznik modelowy 2021 - już z pompą ciepła i czarnymi dodatkami (chrome-delete). Skoro w CN już dostarczają auta po zmianach, to do EU też powinny takie płynąć. Tym bardziej jak planujesz odbierać w maju ;)
no ja planuję w maju odebrać (to by było idealnie dla mnie) ale czy da się to tak opóźnić to nie wiem

Hue Zarri

Posiadacz elektryka
Ja mam nadzieje ze ta aktualizacja UI nie jest uzależniona do posiadania ECU z Ryzenem. Liczę że wrzucą to, też do starszych modeli. Reszta zmian nie ma większego znaczenia.