Zmiany w modelu 3 i Y na 2022

Michal

Moderator
Czytam tez zmiany już któryś raz i mam bardzo silne wrażenie, że będą wprowadzone w autach wychodzących z Giga-Berlin...
Śmiesznie, bo nawet nie zamierzam zmieniać auta przez najbliższe 1,5-2 lata, a i tak się na to cieszę jak dziecko :)
Same zmiany są dla mnie tak ekscytujące, nawet jak nie wystąpią w moim aucie :)

nyknow

Fachowiec
Czytam tez zmiany już któryś raz i mam bardzo silne wrażenie, że będą wprowadzone w autach wychodzących z Giga-Berlin...
Śmiesznie, bo nawet nie zamierzam zmieniać auta przez najbliższe 1,5-2 lata, a i tak się na to cieszę jak dziecko :)
Same zmiany są dla mnie tak ekscytujące, nawet jak nie wystąpią w moim aucie :)
wiadomo kiedy ten berlin zacznie produkować ?

Michal

Moderator
TMY na początku roku, a TM3 pewnie pod koniec albo rok później, ale znając życie w obu przypadkach zaczną od wersji performance.

nyknow

Fachowiec
TMY na początku roku, a TM3 pewnie pod koniec albo rok później, ale znając życie w obu przypadkach zaczną od wersji performance.
nice - czyli bardziej zgodnie z planem niż lotnisko w berlinie :) - rozumiem ze tesle jakie teraz mozna nabyc to produkowane są w chińskiej fabryce

Michal

Moderator
Tak, obecnie dostępne TM3 i TMY są produkowane w CN.
Nie spowiewam się nawet w 1Q2022 aut z Giga-Berlin dostępnych w PL, bo może się okazać, że nadal będą płynąć do nas ze wschodu, a europejska produkcja trafi do DE, NL i NO, bo tam popyt i walka o klienta są znacznie większe.

nyknow

Fachowiec
ok ok - takie gdybanie bez sensu pewnie ale tez nie wiadomo jak taka nowa fabryka bedzie produkować (jakość) więc moze i lepiej.