Znikająca karta w konsoli centralnej TM3LR 2021

mgapinski

Posiadacz elektryka
Jak już rozmawiamy o konsoli środkowej...

Trzeszczy Wam może coś w okolicach podłokietnika na wybojach? U mnie plastikowa osłona nawiewów/gniazd usb ociera się o "skórkę" podłokietnika. Rozwiązałem problem poprzez podklejenie kawałka filcowej podkładki(takiej jak pod krzesła) na niewidocznej części podłokietnika(przy zawiasie). Dzięki temu jest docisk i nic już nie słyszę. Zastanawiam się, czy nie rozerabrać konsoli/zgłosić na serwis, ale wydaje mi się, że więcej mi rozwalą przy rozbieraniu tego i poluzują się jakieś klipsy więc olałem temat.

Michal

Moderator
U mnie nic nie trzeszczy.
Rozbieranie jest naprawdę łatwe, tylko to nie może być ta część co ja ściągałem, bo to są tylko takie małe boczki w okolicy podłokietnika.

Na pewno w miarę łatwo ściąga się też osłonkę portu OBD, więc możesz spróbować zajrzeć tam - może coś tam Ci lata i grzechocze albo jest niedokręcone. [tutaj] znalazłem jakiś opis jak to otworzyć.

mgapinski

Posiadacz elektryka
U mnie nic nie trzeszczy.
Rozbieranie jest naprawdę łatwe, tylko to nie może być ta część co ja ściągałem, bo to są tylko takie małe boczki w okolicy podłokietnika.

Na pewno w miarę łatwo ściąga się też osłonkę portu OBD, więc możesz spróbować zajrzeć tam - może coś tam Ci lata i grzechocze albo jest niedokręcone. [tutaj] znalazłem jakiś opis jak to otworzyć.
Mi chodziło o jasny element, który jest na samej górze konsoli patrząc od tyłu. Pewnie trzeba jakiś pry tool do plastiku i ciągnąć do siebie aż wyskoczy