Bardzo dobrze to wyglada! Jak oceniasz jazdę elektrykiem do i po Skandynawii? Karta bmw charging działa wszędzie? Czy prosto pojechałeś na Nordkapp czy zwiedzałem tez różne rzeczy po drodze - tez przymierzam się do takiego tripa i mocno zastanawiam się nad strategia, bo kawałek do przejechania jest
Używałem tylko BMW Charging oraz aplikacji Tesli, gdyż zarówno w Norwegii jaki i Finlandii większość Superchargerow jest udostępniona dla innych elektryków.
Trasa wyglądała jak poniżej, a na niej ładnie zaznaczone przez Tronity wszystkie lądownia.
Generalnie Do lądowań wybierałem przede wszystkim Ionity, a gdy ich brakło ( W Norwegii nie ma żadnego na północ od Trondheim) lądowałem się na Superchargerach, a gdy tych nie było to głownie siec Recharge, która ma również sporo ładowarek o mocy powyżej 150kW. Generalnie pseudo szybkiej ładowarki typu 50 kW Greenwaya użyłem tylko w Polsce

Dostałem już fakturę z BMW Charging choć bez pierwszych dwóch dni lipca i mogę założyć, iż koszt wszystkich lądowań zamknie się w kwocie 1300-1400 zł
Generalnie bardzo polecam bo szczególnie w Norwegii krajobrazy niesamowite ale te 17 dni, które nam to zajęło to jest takie minimum.