Tesla - akumulator pokładowy 16 V

6a8

Posiadacz elektryka
Rzeczowe i przystępne omówienie akumulatora pokładowego 16V
warto obejrzeć aby mieć świadomość tego co mamy, i jak należy się z tym obchodzić.

poochaty

Posiadacz elektryka
moze przez opinie innych osob na moj temat masz taki odbior moich wypowiedzi ale ja nie jestem jakims zagozalym, wojujacym przeciwnikiem tesli - tylko po prostu siedze z drugiej strony tematu elektromobilnosci i mam inne spojrzenie na pewne sprawy - i jak wczesniej pisalem - nie zamierzam o nich milczec jesli moja wypowiedz moze kogokolwiek ustrzec przed niechcianymi konsekwencjami
Nie sugeruję się innymi - mam swoją głowę. Napisałeś "no ale to tesla - czego wymagac". Nie odnosi się to konkretnie do tematu akumulatora, tylko to ogólna opinia o Tesli. Mam nadzieję, że dostrzegasz rozróżneinie.
Dobrego dnia, nie będę już w tym temacie pisał.

Bronek

Pionier e-mobilności
laduje go auto - ale zeby to zrobic musi podbic napiecie do prawie 17V i o to mi chodzi - wiele odbiornikow 12V nie pracuje prawidlowo na tym napieciu i grozi samozaplonem
przyklady anegdotyczne, madrosci "henkow" z yutuba - nie sa dla mnie jakims wyznacznikiem

panowie - poniewaz ponownie polski chlopski rozum zwyciezyl nad regulacjami - obiecuje ze sie w tym watku wiecej nie odezwe
wasze samochody - wasz problem jak jakies chinskie urzadzenie spali wam samochod

klaniam sie...
To że na wejsciu będzie przy ładowaniu 17+ to na wyjsciu dalej 15,5v

Michal

Moderator
Ja pierdziu... Ale cie wzięło.
U gory pisalem
To jak opinia o fajnej dupie kumpla, im lepsza od mojej tym bardziej jej sie czepiam. :)

ładuje go auto?, bo ma bms
Zacytowalem nawet procedure jakby ktos znalazl padnięty i chcial go sobie zreanimowac w samochodzie
jdst wyzej w ktoryms poście
Tesla robi "za prostownik"
Przecież specjalista bezpieczeństwa ze 100 letnim stażem nie przyzna się do błędu i będzie teraz do śmierci twierdził, że ma rację.

pmlody

Pionier e-mobilności
laduje go auto - ale zeby to zrobic musi podbic napiecie do prawie 17V i o to mi chodzi - wiele odbiornikow 12V nie pracuje prawidlowo na tym napieciu i grozi samozaplonem
przyklady anegdotyczne, madrosci "henkow" z yutuba - nie sa dla mnie jakims wyznacznikiem

panowie - poniewaz ponownie polski chlopski rozum zwyciezyl nad regulacjami - obiecuje ze sie w tym watku wiecej nie odezwe
wasze samochody - wasz problem jak jakies chinskie urzadzenie spali wam samochod

klaniam sie...
Takie pytanko, kim jesteś z wykształcenia?

Michal

Moderator

Michal

Moderator
Takie pytanko, kim jesteś z wykształcenia?
To nie ma znaczenia chłopku :D
Jego 100 lat doświadczenia bije Twije wykształcenie. Szach mat :p