Szklany dach - upał

eugtor

Posiadacz elektryka
Ja tak czy siak chcę auto z szklanym dachem. Chciałem otwierany, ale cóż, na razie nie patrzę już na żaden ICE, a w Tesli to nigdy nie było otwieranego dachu 🤷‍♂️

EPI Energia Invest

Zadomawiam się
Ma ktoś przetestowane jakieś osłony przeciwsłoneczne na ten nieszczęsny dach?
Ja mam cały dach i tylne szyby boczne oklejone folią przyciemniającą,na pewno jest różnica , ale jaka nie mam jak sprawdzić . Musiałbym porównać w takich samych warunkach z inną Tesla 3. Mam termowizje jak by ktoś chciał sprawdzić różnice to zapraszam Bydgoszcz.
Pozdrawiam

radioaktywny

Pionier e-mobilności
A ja założyłem cienką siatkę, która jest oddzielona od szyby cienką, srebrną folią. Szyba dachowa pod nią nagrzewa się w te upały tak że parzy. Więc to nie jest tak, iż szyba zatrzymuje całe ciepło. Ale i tak pod koniec sierpnia zdejmę osłonę, bo lubię mieć jasno.

EPI Energia Invest

Zadomawiam się
Słabo widać od środka na zdjęciach robionych telefonem ,ale może porównując to z dachem bez folii będzie widać różnicę

Attachments

• IMG_20230630_083622.jpg
    IMG_20230630_083622.jpg
    2,5 MB · Liczba wyświetleń: 123

krzyss

Pionier e-mobilności
Kiedyś nie było klimy i jechało się w podróż życia w upale. Teraz to człowiek potrzebuje więcej wygody. Trzeba być mocnym a nie miękkim 😜
Miales kiedys udar cieplny ?
Wiesz ze nawet w krajach biednych juz wszyscy uzywaja aut z AC ?

piotrkwi

Nowy na Forum
Miales kiedys udar cieplny ?
Wiesz ze nawet w krajach biednych juz wszyscy uzywaja aut z AC ?
Jakoś jak byłem mały i jeździłem z rodziną na wakacje fiatem 125P (nie miał klimy). Czuję się dobrze.
Kiedyś korzystało się z naturalnej klimy - otwarcie okien.
Niby jak możesz dostać udaru cieplnego? No chyba, że zamykasz się w aucie z zamkniętymi oknami i czekasz na ugotowanie.