Szklany dach - upał

cooler

Pionier e-mobilności
Najpierw twierdzisz, że nie zaglądasz na forum o Tesli, a właśnie wypowiadasz się na części forum traktującej o Tesli. Poza tym stwierdzenie, że 'wystarczy wyjąć głowę z d... Muska' jest conajmniej obraźliwe. Dla wielu osób są to po prostu dobre samochody, a sam uważam, że nadal najlepsze elektryki. Elon nie ma tu nic do tego. Najlepiej jak komuś podoba się coś innego zwalić to na jakiś fanatyzm. Nie podoba się to wracaj na forum o francuskich brzydalach o marnym zasięgu.
Nie wróci bo tam się nic nie dzieje. Są pewnie ze 3 osoby w każdym kraju, nawet pewnie france tego nie kupują.
Tak nawiązując do "wyjąć głowę z d... Elona" to wg Ciebie @p0li taka ogromna rzesza Niemców, gdzie schodzi 10-20x więcej Tesli niż ich lokalnych produktów z których powinni być dumni też mają głowę w d... Elona?
Wybacz, ale w poprzednie wakacje jeździłem pomiędzy Szwajcarią a Francją i... Najczęściej spotykanymi (często jedynymi przez wiele godzin) elektrykiem były Tesle. Więc i Francuzi i Szwajcarzy też uczestniczą w tym spisku...
Na nartach w Austrii (Flachau) SuperCharger przy samym stoku, dziesiątki Tesli na parkingach i kilkanaście się ładuje, rotacja jak w ulu, ani jednego francuza... Austriacy wiadomo, piąta kolumna Elona!!!

Zlituj się, mój wewnętrzny Freud mówi, że chciałeś Teslę, ale budżet nie stykał, więc wziąłeś co było w budżecie i teraz sobie racjonalizujesz swój słaby wybór. Trzeba było wziąść większy kredyt i zmienić pracę a nie truć teraz na forach Tesli wypierając się jeszcze bezczelnie że na nich nie jesteś.

Podsumujmy: z jaką max mocą się ładuje Twoje cudo? Ile przeleci po autostradzie przy 140? Jak z ładowaniem zimą? Co potrafi aplikacja na telefon i kiedy ostatnio dostałeś update over the air? Macie tam serwis mobilny? Jakie nowe funkcjonalności doszły w ostatnim update i co naprawili co nie działało? W której dziesiątce sprzedaży jest Twój samochód? Ile stacji SuperCitroCharger jest w Europie?
Tyle pytań, a tak mało odpowiedzi :cool:
I żeby nie było, mówię to jako jedna z osób najbardziej krytykujących jakość Tesli i obsługę klienta. Ale dalej uważam że jako samochód M3 jest o niebo przed konkurencją, również spalinową.

Bronek

Pionier e-mobilności
Elektryk pod takim? Mamy gotowy komentarz Chroni przed, samozapłonem

tempFileForShare_20230706-051453_copy_1024x608.jpg

p0li

Pionier e-mobilności
Najpierw twierdzisz, że nie zaglądasz na forum o Tesli,
no wlasnie - juz przekreciles moje slowa - ja nie zagladam na forum tesli, ale zagladam na forum samochody elektryczne do dzialu tesli
a właśnie wypowiadasz się na części forum traktującej o Tesli.
a czy jest to jakos prawnie usankcjonowane ze wlascicielom innych marek nie wolno wypowiadac sie na tematy dotyczace tesli?
Poza tym stwierdzenie, że 'wystarczy wyjąć głowę z d... Muska' jest conajmniej obraźliwe.
czy stwierdzenie ze sa dwie plcie tez cie obraza?
Dla wielu osób są to po prostu dobre samochody, a sam uważam, że nadal najlepsze elektryki.
i tu sie zgadzamy - to sa dobre samochody, czy najlepsze elektryki? - nie wiem bo nie znam wszystkich marek na swiecie, ale - jesli moim zdaniem zoj jest tam zrobione/wymyslone do dupy to to mowie, a potem fanboje wyzywaja sie na mnie ze jak tak mozna ...:D
Elon nie ma tu nic do tego.
oj ma - fanbojstwo twierdzi ze wszystko co musk wymyslil jest najlepsze, wyprzedza czasy a jak nie pasujesz do narracji to robimy ci wjazd na chate....
Najlepiej jak komuś podoba się coś innego zwalić to na jakiś fanatyzm.
mam neutralne podejscie do samochodow - jezdze francuzem bo nie musialem czekac 9 miesiecy na inna marke
ale jakby bylo inaczej - mozliwe ze mialbym w stopce jakas kie albo leafa czy huydaia
Nie podoba się to wracaj na forum o francuskich brzydalach o marnym zasięgu.
o - i to jest obrazliwe i ociera sie o fanatyzm - klaszcz z nami albo wypier....j?

p0li

Pionier e-mobilności
Nie wróci bo tam się nic nie dzieje. Są pewnie ze 3 osoby w każdym kraju, nawet pewnie france tego nie kupują.
nie musze nigdzie wracac bo nigdzie nie wychodzilem
Tak nawiązując do "wyjąć głowę z d... Elona" to wg Ciebie @p0li taka ogromna rzesza Niemców, gdzie schodzi 10-20x więcej Tesli niż ich lokalnych produktów z których powinni być dumni też mają głowę w d... Elona?
ci niemcy ktorych znam nie sa fanatykami elona i traktuja tesle jako zastepstwo golfa - dobry wspolczynnik wartosci do ceny
Wybacz, ale w poprzednie wakacje jeździłem pomiędzy Szwajcarią a Francją i... Najczęściej spotykanymi (często jedynymi przez wiele godzin) elektrykiem były Tesle. Więc i Francuzi i Szwajcarzy też uczestniczą w tym spisku...
Na nartach w Austrii (Flachau) SuperCharger przy samym stoku, dziesiątki Tesli na parkingach i kilkanaście się ładuje, rotacja jak w ulu, ani jednego francuza... Austriacy wiadomo, piąta kolumna Elona!!!
i swietnie, cieszy mnie to, sam pisalem ze jadac ubezpieczyc mojego plebejskiego (nie stac cie) francuza w 200m korku spotkalem 5 tesli
a co to ma z tematem dyskucji?
Zlituj się, mój wewnętrzny Freud mówi, że chciałeś Teslę, ale budżet nie stykał, więc wziąłeś co było w budżecie i teraz sobie racjonalizujesz swój słaby wybór. Trzeba było wziąść większy kredyt i zmienić pracę a nie truć teraz na forach Tesli wypierając się jeszcze bezczelnie że na nich nie jesteś.
ahhh - czekalem na ten czysto polski argument - nie stac cie to sie nie odzywaj :D
niestety twoj freud chyba ma wolne, albo jakbys czytal co pisze to bys wiedzial dlaczego tesla jest poza moim zainteresowaniem -

Podsumujmy: z jaką max mocą się ładuje Twoje cudo? Ile przeleci po autostradzie przy 140? Jak z ładowaniem zimą? Co potrafi aplikacja na telefon i kiedy ostatnio dostałeś update over the air? Macie tam serwis mobilny? Jakie nowe funkcjonalności doszły w ostatnim update i co naprawili co nie działało? W której dziesiątce sprzedaży jest Twój samochód? Ile stacji SuperCitroCharger jest w Europie?
Tyle pytań, a tak mało odpowiedzi :cool:
podobno nie ma glupich pytan, sa tylko tendencyjne z wyrobiona teza
I żeby nie było, mówię to jako jedna z osób najbardziej krytykujących jakość Tesli i obsługę klienta. Ale dalej uważam że jako samochód M3 jest o niebo przed konkurencją, również spalinową.
swietnie, fajnie ze masz jakies zdanie i nie boisz sie go opublikowac

czy ja moge miec swoje?

skyactivwalker

Pionier e-mobilności
Większość ludzi po prostu nie potrafi korzystać z klimatyzacji. Nie powinno się ustawiać większej różnicy niż 10 stopni (tzn. na zewnątrz 32 w cieniu to klima 22). Przy naprawdę ekstremalnych upałach można dołożyć jeszcze kilka stopni. Dla mnie największym problemem jest idiotyczny trend wstawiania wszędzie automatycznych klimatyzacji bez trybu manualnego, nawet za dopłatą. Mój organizm na bardzo zimne powietrze z nawiewów reaguje niemalże alergicznie, wolę żeby samochód schładzał się dłużej przy wyższej temperaturze powietrza z nawiewów ale żaden sensowny samochód nie oferuje manualnej klimy.
CZy idąc tym tropem, jeśli w zimie jest -10 na zewnątrz to w aucie ustawiamy 0? ;)

Bronek

Pionier e-mobilności
W moim przypadku Muska jako takiego "poznałem" jak już miałem Tesle od ok roku i mnie akurat On o tyle interesuje, że dopóki jest w Tesli to działa stymulujaco na nietuzinkowe projekty.
Wydaje mi się, że po nim przyjdą księgowi jak to bywa w korporacjach.

Jest jak piorunochron dla takich m. in jak p0li co mają w przeciwieństwie do fanboyi, fobie i frustrację, bo de facto to podprogową zakamuflowana zazdrość? cHGW co jest motorem takiego zachowania? . I tyle z diagnozowania przypadku. Ja tam nie czepiam się zarządu Fiata czy Citroena itp... Czasem coś mnie zaintryguje w samych autach innych marek
Mnie to o robi Musk ni zięmbi ni parzy, widocznie niektórzy Go darzą uczuciami?

Dla mnie nic nie było barierą w wyborze elektryka.

Pierwszy, to była próba i przypqdek, uległość wobec reklamy.
Drugi to polecenie kogoś kto ma.
Trzeci to własny wybór najlepszego z dostępnych już czysto wg mnie. Po kilku testach konkurencyjnych aut.
Czy Musk tu ma znaczenie? Jw pewnie wytwarza odpowiedni "klimat szaleństwa" , którego wyrazem jest np Cyber Truck, nikt normalny by nie dopuścił do takiej produkcji.
Zresztą zobaczymy.

tomA

Posiadacz elektryka
CZy idąc tym tropem, jeśli w zimie jest -10 na zewnątrz to w aucie ustawiamy 0? ;)
ja w aucie AC ustawiam przy upałach na 23 - nigdy nie schodzę poniżej 22 stopni. poniżej tej temperatury nie ma sensu używać klimy - wtedy na zewnatrz juz jest na tyle chłodno że AC OFF. Wtedy jestem zdrowy ale każdy ma inaczej i ustawia pod siebie.

tomA

Posiadacz elektryka
Tylko inny problem mam w upalne dni to problem z mokrymi plecami to jest masakra na tych 'skórzanych' fotelach od Elona. macie jakieś patenty na chłodzenie pleców ??? już myślałem zrobić wentylację - ponacinać te fotele w paski:ROFLMAO:

Pabloss

Posiadacz elektryka
- ale zeby to zrozumiec trzeba wyjac glowe z dupy muska
Bez sensu piszesz i niepotrzebnie kreujesz nieprawdziwą rzeczywistość o "wyznawcach" Muska. Ja po prostu polubiłem tą markę właściwie od jej początku, ale właścicielem Tesli stałem się dopiero od końca marca. Piszą tak to to jesteś "wyznawcza" np. Oliver Zipse z BMW lub kogokolwiek innego prezesa czy właściciela innej marki samochodów którą po prostu lubisz i użytkujesz. Zastanów się co piszesz.