Szklany dach - upał

Michal

Moderator
Tylko inny problem mam w upalne dni to problem z mokrymi plecami to jest masakra na tych 'skórzanych' fotelach od Elona. macie jakieś patenty na chłodzenie pleców ??? już myślałem zrobić wentylację - ponacinać te fotele w paski:ROFLMAO:
Zacznij ustawiać poniżej 22 stopni ;)
Jak jest naprawdę gorąco, to mam ustawione 21 i plecy mi się specjalnie nie pocą nawet przy 30 na zewnątrz.

tomA

Posiadacz elektryka
Zacznij ustawiać poniżej 22 stopni ;)
Jak jest naprawdę gorąco, to mam ustawione 21 i plecy mi się specjalnie nie pocą nawet przy 30 na zewnątrz.
w bmw miałem miałem takie same ustawienia 22-23 stopnie w aucie ale siedzenia z alcantary i nie miałem takiego problemu. próbowałem nawet i 20 stopni w tesli ustawić - Zimno jest wszędzie ale plecy i tak do tej dermy -'skóry' się przyklejają. Auto cały czas chodzi w przerwach od jazdy na dog albo camp mode żeby sie nie nagrzewały fotele bo po potem jak sie fotel nagrzeje to już nie ma opcji żeby je szybko wystudzić ....
Dodam że jestem naprawdę chudy :p i nie jest problemem moja tusza...

Michal

Moderator
Ja ostatnio mam nawiew ustawiony do góry na max i na boki. Bez okularów trochę suszy oczy ale mam wrażenie, że mniej grzeje od dachu i chłód jest bardziej równomierny.
Możesz też spróbować włączyć manualnie klimę na tył, bo domyślam się, że jeździsz sam, a wtedy włączony jest tylko nawiew na kierowcę i niestety reszta auta jest gorąca. Włączenie na tył powinno Ci pomóc tymczasowo ale niestety to się wyłącza za każdym razem jak wysiadasz z auta. Mam ten problem z dzieckiem z tyłu w foteliku - muszę pamiętać, żeby włączać nawiew na tył :/
Trochę przesadzają z tym oszczędzaniem energii w upały i taki jest skutek niestety. Mam nadzieję, że w końcu ktoś się skapnie, że to problem i poprawią oprogramowanie.

Ps. Może też waga jest problemem i nie mam tu na myśli wagi auta ;)

tomA

Posiadacz elektryka
Ja ostatnio mam nawiew ustawiony do góry na max i na boki. Bez okularów trochę suszy oczy ale mam wrażenie, że mniej grzeje od dachu i chłód jest bardziej równomierny.
Możesz też spróbować włączyć manualnie klimę na tył, bo domyślam się, że jeździsz sam, a wtedy włączony jest tylko nawiew na kierowcę i niestety reszta auta jest gorąca. Włączenie na tył powinno Ci pomóc tymczasowo ale niestety to się wyłącza za każdym razem jak wysiadasz z auta. Mam ten problem z dzieckiem z tyłu w foteliku - muszę pamiętać, żeby włączać nawiew na tył :/
Trochę przesadzają z tym oszczędzaniem energii w upały i taki jest skutek niestety. Mam nadzieję, że w końcu ktoś się skapnie, że to problem i poprawią oprogramowanie.

Ps. Może też waga jest problemem i nie mam tu na myśli wagi auta ;)
wzrost 190 waga 72 kg..:sneaky:

Bronek

Pionier e-mobilności

krzyss

Pionier e-mobilności
no cóż rozumiem że tylko ja mam taki problem - może takie moje body - da się żyć to nie rak ;) myślałem że macie sposoby, czekam na wentylowane fotele w nowej 3.
Mi tez sie poca strasznie plecy, koszula mokra…
Kupilem od chinczyka takie pokrowce na gumki i w lato zakladam na fotel, wyglada to koszmarnie, ale dziala.

O takie:

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! 65,73zł 15% Off | car seat cushion For tesla model 3 2018-2022 2023/Model Y Linen cotton seat cover cushion Breathable comfortable four seasons

tomA

Posiadacz elektryka
Mi tez sie poca strasznie plecy, koszula mokra…
Kupilem od chinczyka takie pokrowce na gumki i w lato zakladam na fotel, wyglada to koszmarnie, ale dziala.

O takie:

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! 65,73zł 15% Off | car seat cushion For tesla model 3 2018-2022 2023/Model Y Linen cotton seat cover cushion Breathable comfortable four seasons
przetestuje, ch.j nie pieniądze a moze pomoże (y)

p0li

Pionier e-mobilności
Bez sensu piszesz i niepotrzebnie kreujesz nieprawdziwą rzeczywistość o "wyznawcach" Muska.
jesli ktos ma klapki na oczach i jest zamkniety na argumenty i na kazda merytoryczna krytyke reaguje: a ty sie nie znasz, musk to osobiscie wymyslil i poswiecil - jest dla mnie "wyznawca" czy fanbojem - a na poczatku tego forum bylo to czeste

ale jesli w dyskusji uzywa argumentow a nie na niskiego lotu przytyk osobistych - witaj na pokladzie przyjacielu - chetnie powymieniam sie argumentami

a na zaczepki j.w. reaguje ze spokojem i godnoscia osobista :)

Ja po prostu polubiłem tą markę właściwie od jej początku, ale właścicielem Tesli stałem się dopiero od końca marca.

i brawo dla ciebie - i dopuki dopuszczasz do siebie argumenty zo to czy tamto dziala zle lub ze mogloby byc zrobione lepiej - nikt nie zarzuci ci fanbojstwa

Najnowsze dyskusje