Y piekarnik

itguy

Posiadacz elektryka
Wszystko fajnie ale jak jedziesz to grzeje w głowę strasznie od szyby dachowej, nie można jej dotknąć ,Tesla powinna sama zrobić zsłone na szybę a nie iść znowu w oszczędności.
Ile masz wzrostu? Ja mam 1.80 i nic nie czuję. Fakt że fotel mam stosunkowo nisko, ale nigdy nie czulem żeby dach grzał mnie w czapkę ;)
Ciepło czuć za to dłonią ale myślę że maks kilka cm od niej i to głównie zaraz po ruszeniu, jak klima zrobi swoje jest ok. Może masz nawiewy ustawione do dołu?

Jaceq

Pionier e-mobilności
Wszystko fajnie ale jak jedziesz to grzeje w głowę strasznie od szyby dachowej, nie można jej dotknąć ,Tesla powinna sama zrobić zsłone na szybę a nie iść znowu w oszczędności.
Ale przecież jest teslowa zasłonka do zamówienia jako akcesorium. Tyle że wg mnie przegięli z ceną za kawałek siatki dlatego zamówiłem z Ali.

Model Y Glasdach-Sonnenblende

Jaceq

Pionier e-mobilności
Ile masz wzrostu? Ja mam 1.80 i nic nie czuję. Fakt że fotel mam stosunkowo nisko, ale nigdy nie czulem żeby dach grzał mnie w czapkę ;)
Ciepło czuć za to dłonią ale myślę że maks kilka cm od niej i to głównie zaraz po ruszeniu, jak klima zrobi swoje jest ok. Może masz nawiewy ustawione do dołu?
Nie ma co wmawiać człowiekowi, że go nie grzeje jeśli mówi, że grzeje ;-) Wg mnie również grzeje. Jest wyraźna różnica bez zasłonki jak z zasłonką. Dlatego ją kupiłem, żeby mieć latem możliwość zasłonięcia dachu. Sprawdza się dobrze, polecam.

Pepek

Posiadacz elektryka
Co do grzania w głowę w trakcie jazdy - no cóż, każdy ma pewnie inne odczuwanie ciepła, więc może to być indywidualna sprawa - mnie nie grzeje i moich domowników, którzy ze mną najczęściej jeżdżą w trasy również nie - o ile w aucie jest już odpowiednio schłodzone.
Co do tego dodatkowego ustawienia w apce - też tego nie mam (Android) - może kwestia wersji auta czy coś? 🤔 U mnie jak widać w stopce TMY RWD. Ktoś ma taki zestaw (ta wersja z apką na Androidzie) i ma te opcje w apce?

radioaktywny

Pionier e-mobilności
Co do grzania w głowę w trakcie jazdy - no cóż, każdy ma pewnie inne odczuwanie ciepła, więc może to być indywidualna sprawa - mnie nie grzeje i moich domowników, którzy ze mną najczęściej jeżdżą w trasy również nie - o ile w aucie jest już odpowiednio schłodzone.
Co do tego dodatkowego ustawienia w apce - też tego nie mam (Android) - może kwestia wersji auta czy coś? 🤔 U mnie jak widać w stopce TMY RWD. Ktoś ma taki zestaw (ta wersja z apką na Androidzie) i ma te opcje w apce?
Mam tą wersję, też czarną, 1Q i mam w apce na androidzie dodatkowe ustawienie. Więc to jest chyba kwestia jakiegoś ustawienia w aplikacji. Zakładam, że przesunąłeś strone klimy w apce do samego dołu.

Pepek

Posiadacz elektryka
Mam tą wersję, też czarną, 1Q i mam w apce na androidzie dodatkowe ustawienie. Więc to jest chyba kwestia jakiegoś ustawienia w aplikacji
Hmmm - to czemu w stopce masz TMY LR? :p
No ale dobra, jeśli faktycznie ta sama wersja, to może wersja softu w aucie albo appki? Soft w aucie u mnie to 2023.12.11, a appki to 4.22.7-1792.

Michal

Moderator
Jak jest włączony wartownik, to nie działa ochrona kabiny chyba - było już o tym gdzieś na forum albo można sobie sprawdzi w manualu.

Pepek

Posiadacz elektryka
Jak jest włączony wartownik, to nie działa ochrona kabiny chyba - było już o tym gdzieś na forum albo można sobie sprawdzi w manualu.
U mnie to nie to - auto stoi pod domem, a dom jest wyłączony z wartowania przez sentry mode. Dodatkowo od czasu do czasu widzę w apce, że się włączyła ochrona kabiny przed przegrzaniem - akurat teraz nie, ale widzę, że w aucie mam 43 stopnie obecnie.