Głosowanie na lokalizację SuC

nnnnn

Pionier e-mobilności
Ale nnnnn, jak to się ma do ilości Superchargerów? (bo o nich mowa)
Ja twierdzę, że Tesla ma to trochę gdzieś bo i tak się sprzedają, a NabrU twierdzi, że wcale się tak dobrze nie sprzedają.
Nie trzeba udowadniać, że dla Polaka Tesla droższa niż dla 25. innych krajów
Wydaje mi się że jedno z drugim powiązane, sprzedało się tylko/aż 2317 Tesli przy ilu SC? Jeszcze długo nie będziemy miejscem bogatym w SC bo pomimo szybko rosnącej sprzedaży Tesli zajmujemy marginalne miejsce w Europie.

elektryk

Pionier e-mobilności
Chodzi zarówno o to jak długo się bawi (większa akceptacja) jaki i zasobność portfeli mieszkańców danego kraju. Tutaj na szybko znalezione dane: https://magazynauto.pl/wiadomosci/i...-tesle-model-3-zestawienie-31-krajow,aid,3246

Ile procent rocznego dochodu trzeba wydać na teslę.
View attachment 11907
W UK robić się już nie chce:

Także może za jakiś czas liczby się odwrócą.

krzyss

Pionier e-mobilności

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja tu mieszkam i.... wszystko jasne!
Jak stac sie Szwajcarem ? ;)
Nie da się.
Ale była szansa, bo, rząd znalazł receptę, tylko, Naród nie podjął się realizacji
Narobić dzieci... Znam kobitkę co ma 16 żyjącego rodzeństwa.. Połowa z nich by się już załapała na 500+ dalsza część już na 800...
Dodatkowa premia, to miałby kto robić na starzejącą się populację.

Michal

Moderator
Jak stac sie Szwajcarem ? ;)
Trzeba handlować ze wszystkimi stronami podczas wojny, ukrywać skradzione pieniądze, złoto, sztukę, ... Ogólnie prać brudne pieniądze i udawać, że ma się sumienie :p

rawier

Posiadacz elektryka
Tak przy okazji, jakby ktoś wybierał się do Chorwacji i przypadkiem wpadł na pomysł ładowania się na SuC w Senj. Ostrożnie - coś z tą lokalizację jest nie tak - zaczynając od tego że opisana jest jako 90kW to w realu większość słupków podaje ok 24kW...

marco_25

Pionier e-mobilności
Tak przy okazji, jakby ktoś wybierał się do Chorwacji i przypadkiem wpadł na pomysł ładowania się na SuC w Senj. Ostrożnie - coś z tą lokalizację jest nie tak - zaczynając od tego że opisana jest jako 90kW to w realu większość słupków podaje ok 24kW...
Potwierdzam, wczoraj ładowane przy pełnym obciążenie maks 28 kW. Stanęliśmy tam na obiad więc tragedii nie było ale na szybki postój zdecydowanie odradzam. Plus za najlepszy widok na SuC do tej pory 😁 Jednak lepiej dawał darmowy Kaufland w Pula - 29kW.
Po powrocie zdam relacje bo już 2kkm wpadło a wracamy za tydzień.
Kolejek o których mówił celebryta Grzyb z YT nie widziałem ale już dwa razy ładowałem się na ostatnim wolnym słupku.

rawier

Posiadacz elektryka
Potwierdzam, wczoraj ładowane przy pełnym obciążenie maks 28 kW. Stanęliśmy tam na obiad więc tragedii nie było ale na szybki postój zdecydowanie odradzam. Plus za najlepszy widok na SuC do tej pory 😁 Jednak lepiej dawał darmowy Kaufland w Pula - 29kW.
Po powrocie zdam relacje bo już 2kkm wpadło a wracamy za tydzień.
Kolejek o których mówił celebryta Grzyb z YT nie widziałem ale już dwa razy ładowałem się na ostatnim wolnym słupku.
Co do widoku polecam jeszcze ten: Laßnitzhöhe, Austria - dojazd masakryczny wąską drogą ale widok też przedni :)

Sceptyczny entuzjasta

Posiadacz elektryka
Jestem teraz na SuC w Krakowie. Dużo lepiej nie jest, 42 kW aktualnie.

Chris

Posiadacz elektryka
ale jest przy morzu, w mieście i można skoczyć spokojnie na obiad, czy kolację, mi tam bardzo pasowała akurat.

Attachments

• Zdjęcie WhatsApp 2023-07-17 o 18.14.57.jpg
    Zdjęcie WhatsApp 2023-07-17 o 18.14.57.jpg
    128 KB · Liczba wyświetleń: 20