Jaką ładowarkę kupić ?

Cav

Pionier e-mobilności
Szybkie w znaczeniu 11KW, a nie >50kW...
Sugerujesz, że 11 kW żre mało, a 30-40 kW (tyle mają niebieskie szlaki na MOL), to już może dużo?
Czemu tak by miało się dziać?

P.S.
Z tym >50 od razu ZNOWU widać, że nie masz pojęcia o czym piszesz, ale musisz, koniecznie musisz nadal uprawiać swoją hejterską grafomanię, bo trzeba się przypieprzać na siłę.
Nawet jak nie ma do czego.

Michal

Moderator
Czepić się innych za pierdoły (powinienem napisać DC) to potrafisz, ale już samemu jak piszesz jakieś idiotyzmy przyrównując 16% do 20%, czyli popełniając 25% błędu, to nieeee... Wszystko jest w porządku. Skąd ja mam wiedzieć co w Twojej głowie oznacza MOL? Gdybyś napisał Niebieski szlak to może, może przyszło by mi do głowy, że tam może być mniej, ale teraz wejdź sobie na mapę na dole strony www.niebieskiszlak.pl i pokaż mi tam ładowarkę o mocy niższej niż 50 kW ich zdaniem nie mają mocy niższych niż 65 kW, a ja sam nigdy z tego gówna nie korzystałem.

Michal

Moderator
Dodam jeszcze dla potomnych i admina dlaczego uważam, ze Twoje wpisy przynoszą więcej szkody niż pożytku - szybka statystyka najczęściej postujących na forum:
cav.jpg

20%... To "gdzieś" tak "blisko" 45% gorzej niż następna osoba i "gdzieś" tak "blisko" zera można powiedzieć, albo dna.

Cav

Pionier e-mobilności
jak piszesz jakieś idiotyzmy przyrównując 16% do 20%,
Nic takiego nie miało miejsca, poza Twoją głową.
Powyżej opisałem dlaczego, więc swoje wyrwane z kontekstu pierdoły i wyobrażenia możesz zostawić dla siebie.
Jak nie rozumiesz co czytasz, to przynajmniej nie odpisuj.

. Skąd ja mam wiedzieć co w Twojej głowie oznacza MOL?
No właśnie - g.. wiesz, w d.. byłeś, ale do mądrzenia się jesteś pierwszy.

Bo gdyby było inaczej, to byś wiedział co oznacza w Polsce MOL, że przejął Lotosa i jakie ładowarki w związku z tym posiada.
A jakbyś nie był dzbanem, to w razie wątpliwości zapytałbyś, zamiast bezpodstawnie napadać na kogoś, kto wie.
Do tego ta dziecinada z rankingami - ile Ty masz lat?
W przedszkolu może kogoś to obchodzi, ale nawet tam nikt nie użyłby tego jako dzbanowatego argumentu.

Michal

Moderator
Ależ Ty jesteś niemądry... No nie mogę... Kogo ja napadłem, za pisanie o MOL?

Czy ja Ciebie wyzywam tutaj? Zęby Cię swędzą Sławku? Jeszcze raz i będziemy mieli problem.

ELuk

Pionier e-mobilności
U mnie co sprawdziłem i pisałem tu kilkukrotnie,
ładowanie AC z teslowego WBC niezależnie od ustawionej mocy daje ok 3% straty.
To różnica na liczniku przy gnieździe siłowym do którego jest podłączony WBC, a wartością podaną przez auto. Nie monitorowałem straty na kablu siłowym od rozdzielnicy do gniazda, a też może być.

Last edited:

nabrU

Moderator
Panowie @Michal and @Cav, a może by się tak napieprzać w jakimś specjalnie do tego stworzonym wątku coś jak "Wentyl bezpieczeństwa Elektrowozu", bo który z Was nie miałby racji, to teraz będzie kilka stron udowadniania czyje jest mojsze.

ELuk

Pionier e-mobilności
W sumie racja, wg kodeksu jak trzeba ręcznie sprawy sobie wytłumaczyć to trzeba iść na stronę, tudzież spotkać się na „udeptanej ziemi” 👍😉😂

Cav

Pionier e-mobilności
Kogo ja napadłem,
Mnie.
Nie pierwszy raz zresztą.

A potem jeszcze bezczelnie będziesz się czepiał, że piszę posty (takie jak te tutaj odpowiedzi na Twoje bzdury), które nic nie wnoszą (bo nie mogą wnosić, skoro dyskusja o niczym).

Cav

Pionier e-mobilności
Panowie @Michal and @Cav, a może by się tak napieprzać w jakimś specjalnie do tego stworzonym wątku coś jak "Wentyl bezpieczeństwa Elektrowozu", bo który z Was nie miałby racji, to teraz będzie kilka stron udowadniania czyje jest mojsze.
Oczywiście masz rację.
W sumie ban za każdy personalny atak i próbę "dyskutowania" o forumowiczach (boTy jesteś taki i owaki), byłby na rzeczy, do przemyślenia dla admina.
Oczywiście z odróżnieniem atakującego od atakowanego i ataku od obrony.

Co za tym idzie - od pierwszego posta namawiam interlokutora, żeby skończył z tym hejtem (czyli się odp..).
Ale co mam zrobić jak nie chce i dalej pluje?
Nadstawić drugi policzek?

W każdym razie:
EOD

Last edited: