Hmm, jak sprawdzam to wszyscy piszą że ten Khons ma RCD B.
Przerwsze 2 linki z google:
Mobilna ładowarka samochodu elektrycznego KHONS 11kW o regulowanym prądzie ładowania 6-16A. Najwyższa jakość i bezpieczeństwo w najlepszej cenie, sprawdź sam!
evston.com
Mobilna stacja ładowania EVSE Khons 22kW to wysokiej jakości ładowarka dla samochodów elektrycznych. Wysoka jakość i bezpieczeństwo. Sprawdź!
electricmobility.store
wiadomo chińczyk może zadeklarować wszystko. Pytanie czy tam faktycznie jest zabezpieczenie, ktoś to rozkręcał?
Ludzie różne rzeczy piszą

Np. by sobie przewód ochronny "wykreować" w gniazdku. To nie znaczy, że tak jest.
Dla mnie punktem wyjścia jest dokumentacja techniczna i deklaracja zgodności.
Natomiast w 1 z podanych przez Ciebie linków widzę sprzeczność - napisano:
> Zabezpieczenie różnicowo-prądowe: (RCD) typ B : AC 30mA, DC 6mA
Co samo w sobie jest sprzeczne

i po prostu niekompetentne.
Norma IEC 62423, dotycząca wyłączników
RCD typu B mówi o tym że prąd znamionowy wyzwalania dla upływności DC ma być z przedziału od
15 do 60 mA... Zatem.... Jak widzisz nie ma czegoś takiego jak tutaj ktoś opisał.
Pewnie miał na myśli to, że urządzenie ma wbudowane RDC-DD o czułości 6mA, oraz zabezpieczenie AC w formie RCD-A 30mA. Natomiast to tylko domysły, a porządnej dokumentacji technicznej ani tym bardziej deklaracji zgodności tam nie znalazłem.
Prawda jest taka że jak coś kosztuje mało to zazwyczaj nie posiada cech i funkcji produktów droższych. Ja wiem i rozumiem, że forumowicze polecają sobie ciekawe rozwiązania i dzięki temu można przyoszczędzić - ale to jest ew. ścieżka dla ludzi, którzy są z branży i siedzą w tym po uszy. Normalni userzy nie powinni robić doktoratów ani rozbierać urządzeń, by przekonać się jak coś zostało skonstruowane i czy dany element jest w środku, czy akurat w danej partii go nie ma.
Jeśli ktoś chce mieć urządzenie przenośne to polecam produkty dostępne w sieciach dealerskich od firm Tier-I automotive - Apiv, Bosch, etc. - przynajmniej jest pewność, że produkt ma to, co jest zadeklarowane i ktoś czuwa nad bezpieczeństwem tych produktów. Dokumentacja tych urządzeń jest kompetentna i kompletna.