Tesla 3 facelift 2023

nabrU

Moderator
Design to sprawa indywidualna. Jednemu podoba się Fiat Multipla a innemu nie :LOL:

Grzesiek

Pionier e-mobilności
Dla mnie z obecnego designu tylko model S wygląda interesująco. Model 3 a zwłaszcza Y... jest słaby. Dlatego czekam na jakiś upgrade. Rzekoma lekka kanciastość to jest to czego chcę. Nie znoszę obłych kształtów. Czaje się na Y... A ten wciąż mnie odpycha wizualnie.

nabrU

Moderator

piotr_ev

Fachowiec
z tym fiatem multiplą.. to jest w kanonie klasyków :p

a co do highland to estymacje są, że już 14 sierpnia rusza pierwsza produkcja, 21 sierpnia szersza produkcja masowa w giga Shanghai. Wydaje się, że tesla przechodzi przez upgrade fabryk i tym samym zmienia kolejno linie montażowe. Tak jak Elon mówił, początek jest mniejszy wolumen ale dokładniejsze składanie, później szersza produkcja, przyspieszenie produkcji (jakość może być taka sobie), na koniec osiągnięcie dojrzałej linii produkcyjnej o dobrej jakości montażowej i dużym wolumenie produkcji.
Zobaczymy :)

inter

Pionier e-mobilności
Dzięki usprawnieniom, ma się zwiększyć wydajność produkcji. Na inventorze praktycznie zostały tylko samochody demo i najdroższe wersje. Celuje zakup z odbiorem na marzec-kwiecień 2024.

elektryk

Pionier e-mobilności
Dzięki usprawnieniom, ma się zwiększyć wydajność produkcji. Na inventorze praktycznie zostały tylko samochody demo i najdroższe wersje. Celuje zakup z odbiorem na marzec-kwiecień 2024.
Biorąc pod uwagę, że to będzie okres przedwyborczy w USA, na 99% obniżą wtedy znacząco stopy procentowe, co zwiększy akcję kredytową, co pobudzi rynek tzw. dużych ticketów, co spowoduje większą sprzedaż m.in. samochodów, co spowoduje pojawienie się większego backlogu, co spowoduje możliwość/konieczność podnoszenia cen.

U nas stopy procentowe zaczną obniżać jeszcze wcześniej, możliwe że pierwsze cięcie przed wyborami.

inter

Pionier e-mobilności
Mi stary wygląd bardziej się podoba od renderów facelifta z przodu i nowy mi się bardziej podoba z tyłu :ROFLMAO:
No ale właścicie nie wiadomo, jak będzie wyglądać ;). Po liftingu X i S, więcej zmian było w środku.

inter

Pionier e-mobilności
Na niemieckim forum jest osoba, co zamówiła TM3 LR czerwona z białym wnętrzem w lipcu z terminem na sierpień. Jeszcze w lipcu dostał zmianę terminu na październik-grudzień.