BIAŁY lakier jest słabej jakości, żółknie po 5 miesiącach :/

vwir

Pionier e-mobilności
Cześć
Panowie, jeszcze takiej słabizny nie widziałem.
Auto ma 5 miesięcy a już zżółkło.
Dla porównania
Skoda 2 lata
BMW po 3 latach nic (potem sprzedałem).
Sami zobaczcie.
Nie wiem jak w Tesli (nie sprawdzałem) ale często widzę, że auta mają inaczej lakierowane elementy zewnętrzne a inaczej wewnętrzne. Na przykład Leaf trójwarstwowa biała perła ma trójwarstwowy lakier tylko na elementach zewnętrznych. A już wnęki i elementy wewnątrz auta nia mają warstwy z perłą, tam jest lakierowanie dwuwarstwowe. W efekcie wnęki są „bielsze” niż elementy zewnętrzne.

zibizz1

Pionier e-mobilności
@ducarider Ja myślałem że ten typ tak ma i na zewnatrz jest perłowe zabarwienie

ducarider

Posiadacz elektryka
Nie wiem jak w Tesli (nie sprawdzałem) ale często widzę, że auta mają inaczej lakierowane elementy zewnętrzne a inaczej wewnętrzne. Na przykład Leaf trójwarstwowa biała perła ma trójwarstwowy lakier tylko na elementach zewnętrznych. A już wnęki i elementy wewnątrz auta nia mają warstwy z perłą, tam jest lakierowanie dwuwarstwowe. W efekcie wnęki są „bielsze” niż elementy zewnętrzne.
Brawo, odkryłeś źródło moich niepokojów. Wykroje są tylko białe :)
Dziękuję :)

ducarider

Posiadacz elektryka
Jednak niestety nie, wykroje też perłowe. Żółkną na potęgę. Nie brońcie, też mam teslę :)))

Attachments

• IMG_2123.jpeg
    IMG_2123.jpeg
    375,6 KB · Liczba wyświetleń: 39

inter

Pionier e-mobilności
Jednak niestety nie, wykroje też perłowe. Żółkną na potęgę. Nie brońcie, też mam teslę :)))
A to jest na całym samochodzie, czy tylko w tym miejscu?

inter

Pionier e-mobilności
Na całym samochodzie. Tam gdzie nie dociera słońce jest biała. Słaba farba i tyle. Po 5 miesiącach tego się nie spodziewalem.
Dziwne, nie może to być pojedyńczy przypadek. Na południu europy wszystkie biały, by musiały być kremowe. Lakier się utwardza przez kilka dni.

Olecki

Pionier e-mobilności
Znajomy lakiernik twierdzi że bazy białej perły niektórych producentów mają tendencję do żółknięcia i jest to jeden z najgorszych kolorów do roboty bo trzeba brać pod uwagę jak to wygląda tuż po naprawie i jak będzie wyglądać po czasie.