no pewnie. Skoda po dwóch latach, BMW po 3 było białe. Będzie kremowa.Może od słońca?
Nie wiem jak w Tesli (nie sprawdzałem) ale często widzę, że auta mają inaczej lakierowane elementy zewnętrzne a inaczej wewnętrzne. Na przykład Leaf trójwarstwowa biała perła ma trójwarstwowy lakier tylko na elementach zewnętrznych. A już wnęki i elementy wewnątrz auta nia mają warstwy z perłą, tam jest lakierowanie dwuwarstwowe. W efekcie wnęki są „bielsze” niż elementy zewnętrzne.Cześć
Panowie, jeszcze takiej słabizny nie widziałem.
Auto ma 5 miesięcy a już zżółkło.
Dla porównania
Skoda 2 lata
BMW po 3 latach nic (potem sprzedałem).
Sami zobaczcie.
Brawo, odkryłeś źródło moich niepokojów. Wykroje są tylko białeNie wiem jak w Tesli (nie sprawdzałem) ale często widzę, że auta mają inaczej lakierowane elementy zewnętrzne a inaczej wewnętrzne. Na przykład Leaf trójwarstwowa biała perła ma trójwarstwowy lakier tylko na elementach zewnętrznych. A już wnęki i elementy wewnątrz auta nia mają warstwy z perłą, tam jest lakierowanie dwuwarstwowe. W efekcie wnęki są „bielsze” niż elementy zewnętrzne.
A to jest na całym samochodzie, czy tylko w tym miejscu?Jednak niestety nie, wykroje też perłowe. Żółkną na potęgę. Nie brońcie, też mam teslę))
Dziwne, nie może to być pojedyńczy przypadek. Na południu europy wszystkie biały, by musiały być kremowe. Lakier się utwardza przez kilka dni.Na całym samochodzie. Tam gdzie nie dociera słońce jest biała. Słaba farba i tyle. Po 5 miesiącach tego się nie spodziewalem.