człowiek ze wsi wyjedzie, wieś z człowieka (nawet teslą) - nie

p0li

Pionier e-mobilności
photo1693203706.jpeg

Attachments

• photo1693203706 (1).jpeg
    photo1693203706 (1).jpeg
    106 KB · Liczba wyświetleń: 117

vwir

Pionier e-mobilności
Za krótko mam elektryka, ale we wcześniejszych dzikich czasach elektromobilności to gniazdo 3-fazowe gdzieś w polu to była legitna ładowarka oznaczona na Plugshare.
Ja mam elektryka długo (bardzo długo). Zdarzyło mi się ładować z gniazdka 230V, ale po normalnej zgodzie uzyskanej w hotelu. A to co się odwalało na plugshare to było coś w stylu: "jest gniazdko i prąd w gniazdku? to znaczy, że mamy darmowe źródełko".

Slavekk_

Posiadacz elektryka
Ja mam elektryka długo (bardzo długo). Zdarzyło mi się ładować z gniazdka 230V, ale po normalnej zgodzie uzyskanej w hotelu. A to co się odwalało na plugshare to było coś w stylu: "jest gniazdko i prąd w gniazdku? to znaczy, że mamy darmowe źródełko".
Sam widziałem wpis o jakiejś Biedrze na Wybrzeżu, gdzie było gniazdko na tyłach budynku i autor zalecał ładowanie poza godzinami pracy sklepu :D

KrzysztofFly

Moderator
Dokładnie, nie można tego porównać do ładowania z gniazdka za zgodą i wiedzą właściciela. Sam znam takie miejsca, gdzie na zewnątrz budynku (chociażby na parkingu pod bankiem) są gniazda "pod napięciem" co nie znaczy, że z nich korzystam.
Obrazowo rzecz ujmując, jak na plaży nudystów leży naga laska, to nie podchodzisz i nie wkładasz "wtyczki w gniazdko" bo jest gniazdko ;). Poniekąd to także byłoby przestępstwo, no może z innego artykułu ale jednak.

elektryk

Pionier e-mobilności
?! Nie mów mi, że parkowanie auta w namiocie jest normalną praktyką.
Jeśli spali w aucie w trybie campingowym to tak.

Klimatyzacja w trakcie gorących nocy po upalnym dniu ma swoje zalety.

Trochę mnie dziwi że ludzie w tym wątku dywagują czy to buractwo, czy nie, czy kradzież czy nie, to chyba od razu widać po przeczytaniu screena.

Natomiast wg mnie wpis nie byłby viralem gdyby nie ostatnie zdanie właściciela z poradą.

elektryk

Pionier e-mobilności
Tesla tutaj jest przedstawiona jako narzędzie kradzieży prądu, bo nim była.
Kropka.
Reszta to twoje dywagacje z cyklu "znowu Teslę hejtują".
A juz twoje zapewnienie sobie po prostu... lekceważę :D
Ja mimo wszystko życzę Ci miłego dnia, nie lekceważę tego co piszesz, każda opinia ma znaczenie w dyskusji.

vwir

Pionier e-mobilności
Tak swoją drogą - wiesz, że to nie zadziała? W sensie jeśli namiot będzie zamknięty to schładzanie wnętrza samochodu powoduje wydzielenie przez skraplacz jeszcze większej ilości ciepła na zewnątrz samochodu (w namiocie). Jeśli zamkniesz namiot i ciepło nie będzie miało ujścia to w końcu powietrze w namiocie podgrzeje się tak, że skraplacz przestanie oddawać ciepło i klimatyzacja przestanie działać. Nie bez powodu skraplacz znajduje się na zewnątrz (zarówno w klimatyzacji samochodowej jak i stacjonarnej) i ma swój dodatkowy dedykowany wentylator - musi mieć dobrą wentylację.