człowiek ze wsi wyjedzie, wieś z człowieka (nawet teslą) - nie

p0li

Pionier e-mobilności
photo1693203706.jpeg

Attachments

• photo1693203706 (1).jpeg
    photo1693203706 (1).jpeg
    106 KB · Liczba wyświetleń: 117

elektryk

Pionier e-mobilności
Tak swoją drogą - wiesz, że to nie zadziała? W sensie jeśli namiot będzie zamknięty to schładzanie wnętrza samochodu powoduje wydzielenie przez skraplacz jeszcze większej ilości ciepła na zewnątrz samochodu (w namiocie). Jeśli zamkniesz namiot i ciepło nie będzie miało ujścia to w końcu powietrze w namiocie podgrzeje się tak, że skraplacz przestanie oddawać ciepło i klimatyzacja przestanie działać. Nie bez powodu skraplacz znajduje się na zewnątrz (zarówno w klimatyzacji samochodowej jak i stacjonarnej) i ma swój dodatkowy dedykowany wentylator - musi mieć dobre chłodzenie.
No to z tego by wynikało, że dobrze zrobili że przód samochodu wystaje na zewnątrz, bo tam jest wentylator z przodu.

vwir

Pionier e-mobilności
No to raczej nie wygląda na celowy zabieg. Na innych fotkach widać, że tył auta dojechał do drugiej ściany namiotu i po prostu brakło miejsca.

vwir

Pionier e-mobilności
Ale jednak jest info:
need special permission
Może miał...
No może miał (w stylu 'dla pracowników' czy coś). Ale wtedy dodawanie takiego punktu jako punkt ładowania samochodów jest pewnym nadużyciem. Wiesz - u mojego ojca też mam 'pozwolenie' na ładowanie się w jego domu, ale nie dodaję tego punktu na plugshare ;)

mALEK

Pionier e-mobilności

daniel

Señor Meme Officer
?! Nie mów mi, że parkowanie auta w namiocie jest normalną praktyką.
Czy powszechną to raczej nie. Większość namiotów na samochody zakłada się na klapę bagażnika. Nie jestem pewien co to za model, chyba 3, więc pewnie nie mogą mieć takiego namiotu, więc kupili większy. Moim zdaniem super sprawa, nie ma błota wokół, nie trzeba się garbić. Wchodzisz i wychodzisz nie nanosząc mnóstwa brudu do auta, może nawet jakąś matę rozłożysz, a w samochodzie masz swoje centrum rozrywkowe i spanie. Pod namiotem rozstawiasz stoliczek, krzesełka i jest przyjemnie.

elektryk

Pionier e-mobilności

polska. w jednym i drugim przypadku zapomnieli parawanu rozstawic i nie byloby problemu
Widać że młody i nie doświadczony grzybiarz, a wystarczyło napisać że ognisko ptasiej grypy lub posiew Legionelli ;-)

Slavekk_

Posiadacz elektryka
No może miał (w stylu 'dla pracowników' czy coś). Ale wtedy dodawanie takiego punktu jako punkt ładowania samochodów jest pewnym nadużyciem. Wiesz - u mojego ojca też mam 'pozwolenie' na ładowanie się w jego domu, ale nie dodaję tego punktu na plugshare ;)
Ale ten punkt nie jest oznaczony jako ogólnodostępny.
Można sobie odfiltrować.

Sam zgłaszałem/poprawiałem na PS punkty np. przy nadleśnictwach obsługiwane przez PowerEV.
Jeden z nich (okolice Tucholi?) był chyba na łamach elektrowozu polecany, a dzisiaj jest w tej apce jako niedostępny, a z PS mi zniknął...

Last edited: