Porównanie DEUTSCHLAND a CHINY

Michal

Moderator
Kod części to "WY20P" - wpisujesz go w pole OptionCodeList

Michal

Moderator
Nie słyszałem żeby to się zdarzyło. Kiedyś były takie możliwości w krajach niemieckojęzycznych ale to zanim pojawił się w ogóle salon w PL.

nabrU

Moderator

Piter

Posiadacz elektryka
Czy Tesla Polska może przesunąć auto z innego kraju?
Ja zrobiłem tak że zamówiłem normalnie do produkcji ze strony na felgach 20’’, zadzwoniłem do Tesli że jestem gotowy do odbioru, pojawiło się auto na inventory na 20 felgach w Niemczech i mi je przepięli do mojego zamówienia.
Też jakoś nie trawię tych kołpaków na 19’’. Martwiłem się o komfort jazdy ale zawieszenie w TMY jest wg mnie bardziej komfortowe (mniej sztywne) niż w TM3RWD i jestem zadowolony z jazdy. Możesz też wziąć z inventory na 19 felgach i dokupić zimówki a nowe koła 20’’ na lato dostaniesz na rynku wtórnym nawet taniej niż 10.000PLN.

KrissTMY

Posiadacz elektryka
Jasne, ale dlaczego Tesla nie sprzedaje osobno takich kół z oponami letnimi to nie rozumiem. Zrobić można wszystko, ale przy nowym aucie to powinno być proste. kupowanie oryginalnych felg na rynku wtórnym wyjdzie 15 tys i nie wiem od kogo kupuje. Dopóki sprzedaż idzie dobrze to nikt się nie będzie przejmował takimi klientami. Jak kupie na 19" to temat letnich będzie w marcu, a do tego czasu może pojawia się w sklepie Tesli fajne czarne felgi. Białe auto na kołpakach, a białe na czarnych felgach :)

elektryk

Pionier e-mobilności
Jasne, ale dlaczego Tesla nie sprzedaje osobno takich kół z oponami letnimi to nie rozumiem. Zrobić można wszystko, ale przy nowym aucie to powinno być proste. kupowanie oryginalnych felg na rynku wtórnym wyjdzie 15 tys i nie wiem od kogo kupuje. Dopóki sprzedaż idzie dobrze to nikt się nie będzie przejmował takimi klientami. Jak kupie na 19" to temat letnich będzie w marcu, a do tego czasu może pojawia się w sklepie Tesli fajne czarne felgi. Białe auto na kołpakach, a białe na czarnych felgach :)
Wg mnie dlatego, że jest to rzadka opcja, większe koła to mniejszy zasięg, więc mało kto bierze RWD i duże koła.

W BMW masz pełną personalizację, ale to jest coś za coś - 100k większa cena i czas oczekiwania nawet rok.