FSD i EAP v.11 na jednym stosie

Bronek

Pionier e-mobilności
Mam najnowasze mapy i oprogramowanie i dzisiaj na mojej testowej trasie S6 Kołobrzeg - Koszalin, to lipa jakiej dawno nie było.
Jezdze Teslami z ciężarkiem i bywało że jechala jak z nut ale... A teraz :
W stronę Koszalina "trasa nieznana" czyli pokazuje ograniczenie 120 ale pozwala jechać na maxa czyli do 140.
3x fantomy 2 na wiaduktach, ale co dziwne próbowała mnie zrzucać z trasy, a na mapie pokazywala że ponownie na nią będzie wracać ., co też powodowało zwolnienia.
Jest bałagan, cześć tras ulegla poprawie a część odwrotnie.
Powrót z Koszalina tą samą trasą zupełnie normalny i już czyta że to S6.. Do tego odcinek innej drogi ze zwolnieniem dla ciężarówek do 60, powoduje chwilową reakcje Tesli,, czyli zwalnia przez kilkadziesiąt metrów i wraca do właściwych 90.km/h. Itp itd

kaziwich

Posiadacz elektryka
Mam najnowasze mapy i oprogramowanie i dzisiaj na mojej testowej trasie S6 Kołobrzeg - Koszalin, to lipa jakiej dawno nie było.
Jezdze Teslami z ciężarkiem i bywało że jechala jak z nut ale... A teraz :
W stronę Koszalina "trasa nieznana" czyli pokazuje ograniczenie 120 ale pozwala jechać na maxa czyli do 140.
3x fantomy 2 na wiaduktach, ale co dziwne próbowała mnie zrzucać z trasy, a na mapie pokazywala że ponownie na nią będzie wracać ., co też powodowało zwolnienia.
Jest bałagan, cześć tras ulegla poprawie a część odwrotnie.
Powrót z Koszalina tą samą trasą zupełnie normalny i już czyta że to S6.. Do tego odcinek innej drogi ze zwolnieniem dla ciężarówek do 60, powoduje chwilową reakcje Tesli,, czyli zwalnia przez kilkadziesiąt metrów i wraca do właściwych 90.km/h. Itp itd
Wracalem dzis z Koszalina do Gdanska. Tylu fantomow nie mialem odkad jezdze tesla (3 lata). W ramach „rekompensaty” przestalo mi wykrywac ciezarek.
Tak na marginesie - dziala Wam summon (przod-tyl)? U mnie od kilku update-ow odpala sie, rusza kolem moze ze 2cm i konczy. Serwis olala mnie tekstem, ze summon jest beta i ma prawo nie dzialac.

Pepek

Posiadacz elektryka
Wracalem dzis z Koszalina do Gdanska. Tylu fantomow nie mialem odkad jezdze tesla (3 lata). W ramach „rekompensaty” przestalo mi wykrywac ciezarek.
Kurde, ciekawe. Jechałem tą trasą ostatnio (4 tygodnie temu), ale z Gdańska do Koszalina i miałem z max. 1 phantom break. A już miałem te najnowsze mapy i jakieś świeżo wgrane 2023.26 (chyba 2023.26.1 albo 2023.26.6?). Kwestia kierunku, czy coś ostatnio jeszcze napsuli? :unsure:

Tak na marginesie - dziala Wam summon (przod-tyl)? U mnie od kilku update-ow odpala sie, rusza kolem moze ze 2cm i konczy. Serwis olala mnie tekstem, ze summon jest beta i ma prawo nie dzialac.
A gdzie stoisz? Bo u mnie z doświadczenia jest problem jak się stoi zbyt blisko samochodu lub w widoku jakiekolwiek kamery. Ale też za daleko nie można bo wtedy zasięg BT jest za mały (zgodnie z regulacjami musisz być blisko pojazdu).

kaziwich

Posiadacz elektryka
Kurde, ciekawe. Jechałem tą trasą ostatnio (4 tygodnie temu), ale z Gdańska do Koszalina i miałem z max. 1 phantom break. A już miałem te najnowsze mapy i jakieś świeżo wgrane 2023.26 (chyba 2023.26.1 albo 2023.26.6?). Kwestia kierunku, czy coś ostatnio jeszcze napsuli? :unsure:
Najgorzej bylo na nowym odcinku S6 az do Chwaszczyna. 2023.32.1

Bronek

Pionier e-mobilności
Jak pisalem weszy nowe mapy i sie poprawilo, ale kilka dni mapy niby te same, nowe i dupa. Normalnie w komputerze bym wyczyścił pamięć podreczną? Może tam cos siedzi?
Fantomów nie mam ale byly po latach, to wyglądało jak tak jakby Tesla się nauczyła tych wiaduktów, po czym dostala w łeb i ammezja

Pabloss

Posiadacz elektryka
Codziennie podróżuje A4 i nie spotykają mnie takie niespodzianki. Nawet błąd Dl_a124 od 27 sierpnia nie pojawił się ponownie.

Pepek

Posiadacz elektryka
Codziennie podróżuje A4 i nie spotykają mnie takie niespodzianki. Nawet błąd Dl_a124 od 27 sierpnia nie pojawił się ponownie.
No A4 to co innego, to droga istniejąca od lat. Tamten opisywany odcinek S6 to w miarę nowa droga (oddana w tym roku), której nie było na poprzedniej wersji map, więc nawigacja teslowska na siłę kazała z niej zjeżdżać. Po lipcowym updacie map było lepiej (przynajmniej u mnie, ale u innych początkowo też) - a teraz niektórym ponoć znowu coś świruje.

Najnowsze dyskusje