Stuki z przedniego zawieszenia - TM3LR

grzkas

Fachowiec
Polecam watek powyzej zalinkowany przez kolege. Dolne wahacze przednie do wymiany. Znany problem i to w praktycznie nowych samochodach. Szybka wymiana i szybkie rozwiazanie :) w tulejach wewnetrznych sa wklejone takie male metalowe plytki, ktore produkuja ten dzwiek.

ciastek

Pionier e-mobilności
Ależ się pomyliłem! Serwis zrobił wszystko i jeszcze więcej.
Jejku, co się dzieje z tym serwisem Tesli?!
Przy poprzedniej wizycie serwis znalazł rzeczy do naprawy (!), lecz brakowało części. Części i możliwość umówienia wizyty pojawiła się po 10 dniach (!!), a wizyta 2 dni później (!!!).
Fantastycznie, dobra robota! ❤️
EDIT: Jeszcze jedno - wycena już nie straszy kilkoma tysiącami PLN za naprawę gwarancyjną. 👍

Last edited:

Whizz

Nowy na Forum
Nadal się z tym bujam.
Kolega z TMY pięknie to uchwycił ( https://forum.elektrowoz.pl/threads/strzaly-przy-skrecaniu-kolami.4739/post-109656 ) i potwierdził moje podejrzenie, że to dolne wahacze ( https://forum.elektrowoz.pl/threads/strzaly-przy-skrecaniu-kolami.4739/post-111697 ).
Zobaczymy co serwis zrobi. Choć mam obawy, że będzie to druga wizyta, na której nie zrobią nic poza umówieniem na kolejną. 🤔
U mnie podobny problem, wymienili wahacze na gwarancji i zwrotnicę tylną - teraz auto jest zupełnie bezgłośne. Musiałem niestety jechać dwa razy do Warszawy (brak części).

karol.kar

Pionier e-mobilności
Jeśli są jakieś stuki, klekotanie podczas jazdy, zwłaszcza na nierównej nawierzchni to polecam zdjąć wszystkie kołpaki. Oczywiście jak one są (te kołpaki). Być może część hałasu się wyeliminuje. Wtedy nowe kołpaki, albo self-service starych.

TDTD

Nowy na Forum
Jejku, co się dzieje z tym serwisem Tesli?!
Przy poprzedniej wizycie serwis znalazł rzeczy do naprawy (!), lecz brakowało części. Części i możliwość umówienia wizyty pojawiła się po 10 dniach (!!), a wizyta 2 dni później (!!!).
Fantastycznie, dobra robota! ❤️
EDIT: Jeszcze jedno - wycena już nie straszy kilkoma tysiącami PLN za naprawę gwarancyjną. 👍
Mam 3 tygodnie auto i zrobiono mi wycenę naprawy. Czy możliwe że nic nie zapłacę?