elocity - ciekawostka

luki

Pionier e-mobilności
No, ale to nie mogą dać realnej ceny? 1-2zl/kWh? Przecież jak z jakichś tam publicznych środków, to chyba nie musi być za darmo (tak jak teraz teoretycznie nie jest)? Chyba że ta ładowarka jest dla znajomych królika...

Jaceq

Pionier e-mobilności
No, ale to nie mogą dać realnej ceny? 1-2zl/kWh? Przecież jak z jakichś tam publicznych środków, to chyba nie musi być za darmo (tak jak teraz teoretycznie nie jest)? Chyba że ta ładowarka jest dla znajomych królika...
Może właśnie tak, na ekranie było "wprowadź PIN". Pewnie jak ktoś zna PIN to odburzy bez netu..

Attachments

• IMG_4502.jpeg
    IMG_4502.jpeg
    2,1 MB · Liczba wyświetleń: 34

Lupus

Posiadacz elektryka
Być może projekt był pisany w 2019 roku i przyjęli ówczesne ceny.
Ah, projekt z 2021, właśnie @luki wkleił post wcześniej.

STMS

Pionier e-mobilności
Może coś w tym jest. Właściwie wystarczyłoby wyłączać internet, z którego korzysta ładowarka. Przejeżdżam tamtędy często, zajrzę następnym razem i zobaczymy..
no nie - bo tak to by było działania niezgodne z prawem a teraz jest to nazywane "awaria"

czyli ładowarka zgodnie z prawem "działa" a gmina kosztów nie ponosi bo wieczna awaria ...

Jaceq

Pionier e-mobilności
Dziś zrobiłem drugie podejście. Niestety efekt ten sam (nie udało się naładować) ale są postępy. Spędziłem z panem na infolinii dobre 10 min., w tym czasie zrestartował ładowarkę oraz było słychać, że ładowarka próbuje startować. Pan mnie bardzo przeprosił i dorzucił do przeprosin kupon na 20 zł. Wg otrzymanej informacji, był świeżo wymieniany ekran (tym razem faktycznie działał dotyk) ale chyba przy okazji tej akcji serwisowej nie sprawdzili czy samo ładowanie startuje ;-) Podobno ustawił serwis i w ciągu tygodnia mają naprawić. Za jakiś czas znów zajrzę...

PS. Citroen C4 stał dokładnie w tym samym miejscu 🙃