elocity - ciekawostka

Teslowychopak

Posiadacz elektryka
Niech mi ktoś napisze jak to jest z tymi ładowarkami? dostają dotacje unijne za darmo maja ładowarkę i ile ona musi działać? potem wystawiają kartę awaria a czas leci?

Jaceq

Pionier e-mobilności
Wczoraj zrobiłem trzecie podejście - wciąż nie działa. Zadzwoniłem na infolinię i okazało się, że od poprzedniego zgłoszenia jeszcze nic z tym nie robili.. Podobno stacja ma problem z nowszymi autami (?). Uparłem się, za jakiś czas zajrzę tam znowu..

C3 stoi na miejscu jak przyspawany. Zaczynam podejrzewać, że @luki ma rację ;-)

STMS

Pionier e-mobilności
Niech mi ktoś napisze jak to jest z tymi ładowarkami? dostają dotacje unijne za darmo maja ładowarkę i ile ona musi działać? potem wystawiają kartę awaria a czas leci?

na to wygląda - ktoś uprzejmy powinien to zgłosić ale do kogo do UOKiK czy PFRu ?

PrL

Fachowiec
Przeglądając aplikację EloCity spostrzegłem, że owa ładowarka ma zajęty CCS. Z ciekawości pojechałem zobaczyć co się dzieję. Zastałem ładującego się Fiata 500e z 2021r. Właściciele twierdzili że leciało 45kW.
Korzystali z aplikacji EloCity. Pobrali prądu za 10zł :) Wymieniliśmy swoje doświadczenia z tą ładowarką - bo ja swojej TM3 nie dałem rady ani razu tam naładować.
Gdy się odpięli, podpiąłem się, czekam i jak zawsze ... ZONK. Dwie próby i tylko kasa zablokowana na koncie, a Oni zdziwieni.
Wniosek: ładowarka sprawna, ale nie dla właścicieli Tesli.
Pytanie czy są podstawy do naprawy sprawnej ładowarki? Czy gminie się to opłaca, itd....

Jaceq

Pionier e-mobilności
Przeglądając aplikację EloCity spostrzegłem, że owa ładowarka ma zajęty CCS. Z ciekawości pojechałem zobaczyć co się dzieję. Zastałem ładującego się Fiata 500e z 2021r. Właściciele twierdzili że leciało 45kW.
Korzystali z aplikacji EloCity. Pobrali prądu za 10zł :) Wymieniliśmy swoje doświadczenia z tą ładowarką - bo ja swojej TM3 nie dałem rady ani razu tam naładować.
Gdy się odpięli, podpiąłem się, czekam i jak zawsze ... ZONK. Dwie próby i tylko kasa zablokowana na koncie, a Oni zdziwieni.
Wniosek: ładowarka sprawna, ale nie dla właścicieli Tesli.
Pytanie czy są podstawy do naprawy sprawnej ładowarki? Czy gminie się to opłaca, itd....
Ja miałem podobnie - ładowanie nie startowało. Na infolinii powiedzieli, że jest tam problem z "nowszymi" autami i że zgłosili do naprawy. No ale widać cały czas nie naprawili i pewnie nie naprawią..