naklejka na samochód z dotacją Mój elektryk

KrzysztofFly

Moderator
W 500e mamy wewnętrzną przezroczysta przyklejoną na dole szyby drzwi pasażera. Prawie jej nie widać, a i nie przeszkadza za bardzo ;)
Miała pójść przezroczysta na klapie, ale na czarnym kolorze jej prawie w ogóle nie widać. Na oknie kto chce to doczyta ;)
Kwestia tylko, że szyba nie jest wymieniona jako miejsce gdzie może być oznakowany samochód ;)

Naklejki należy umieścić w jednym z miejsc:
  • na tylnej klapie bagażnika pojazdu nad tablicą rejestracyjną,
  • z tyłu pojazdu obok tablicy rejestracyjnej, na jej wysokości,
  • na bocznych drzwiach przednich pojazdu, po dowolnej stronie, w górnej części drzwi
  • na przednim nadkolu pojazdu, w jego górnej części.

abes99

Posiadacz elektryka
na bocznych drzwiach przednich pojazdu, po dowolnej stronie, w górnej części drzwi
To się nie łapie? Szyba jest w górnej części drzwi :unsure:

abes99

Posiadacz elektryka
Ale jest w "górnej" połowie drzwi, więc IMHO ok ;)
Ogólnie gdzieś też była mowa o karoserii, a to wg różnych definicji nie tylko blacharka, a wszystkie zewnętrzne elementy "poszycia" pojazdu, więc szyby też bym do nich zaliczył. A samo okno jest też elementem drzwi, więc pasuje. Nie sprecyzowali, że ma być na elementach blacharskich, ani że nie może być na szybie (zresztą sporo firm nakleja właśnie na tylnej szybie). Gdzieś mi mignął też artykuł, że może być przezroczyste tło, bo białe jest tylko jako wzór, bo jakieś musiało być ;)

KrzysztofFly

Moderator
Ale jest w "górnej" połowie drzwi, więc IMHO ok ;)
Ogólnie gdzieś też była mowa o karoserii, a to wg różnych definicji nie tylko blacharka, a wszystkie zewnętrzne elementy "poszycia" pojazdu, więc szyby też bym do nich zaliczył. A samo okno jest też elementem drzwi, więc pasuje. Nie sprecyzowali, że ma być na elementach blacharskich, ani że nie może być na szybie (zresztą sporo firm nakleja właśnie na tylnej szybie). Gdzieś mi mignął też artykuł, że może być przezroczyste tło, bo białe jest tylko jako wzór, bo jakieś musiało być ;)
Informacja o miejscu gdzie należy nakleić naklejkę oraz o tle pojawiła się w artykule na evklub.pl

"Przede wszystkim czytelność
Udostępniamy wzór naklejki, wygląda jakby miał być na białym tle – ponieważ na jakimś musi być – ale piszemy też w umowie, że rekomendowane jest przygotowanie naklejki na tle transparentnym. Tło może być dowolne (z uwagi na różny kolor samochodów) z zastrzeżeniem, że napis ma być widoczny i czytelny – takimi słowami odpowiedział na zapytanie Łukasza Lewandowskiego, Koordynatora EV Klub Polska Emil Świerczyński, dyrektor Departamentu Beneficjenta"

Ja z leasingu wraz z naklejką, dostałem również instrukcję obrazkową, w której również wskazane są dokładnie te same miejsca.

chris89

Posiadacz elektryka
Ja otrzymałem z umową na białym tle i na transparentnym drukowane lustrzanie więc klej jest tak nałożony, że pasuje na szybę. Jakby nie wolno było naklejać od środka na szybę to po co lustrzana naklejka byłaby dawana do umowy?

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    2,1 MB · Liczba wyświetleń: 26
  • image.jpg
    image.jpg
    2 MB · Liczba wyświetleń: 26

abes99

Posiadacz elektryka
Jesteśmy już po zamknięciu dwuletniego okresu trwałości przedsięwzięcia. Bank (ING) w zakresie naklejki na podstawie takich zdjęć jak poniżej uznał, że wszystko jest ok i im to wystarcza. Dodatkowo oświadczenie o przebiegu na koniec dofinansowania i skan książki gwarancyjnej z podbitym przeglądem przy przebiegu minimalnie ponad 30kkm przed upływem okresu dofinansowania. Naklejka na co dzień nie przeszkadza, ani praktycznie nie rzuca się w oczy. A jak ktoś chce to podejdzie i sobie przeczyta ;)

Attachments

• 2024.11.19_naklejka_32483km.jpg
    2024.11.19_naklejka_32483km.jpg
    994,1 KB · Liczba wyświetleń: 87
  • IMG20241121111043a.jpg
    IMG20241121111043a.jpg
    405,9 KB · Liczba wyświetleń: 84
Last edited:

Hermes

Posiadacz elektryka
Santander Leasing rozsyła naklejki transparentne do naklejenie od wewnętrznej strony szyby i jedno ze wskazanych miejsc jest na szybie tylnej klapy od wewnątrz.
Jak to jest: mają własnych prawników, którym "wyszło, że można" (bo jest nad rejestracją na klapie...?) czy są - w co śmiem wątpić - w poważnym błędzie?