Stacje ładowania Eleport (dostępne też z aplikacji Elocity)

Jaceq

Pionier e-mobilności
Dziś przypadkiem odkryłem, że Eleport uruchomił kilka punktów w Stolicy i okolicy. Jest to o tyle ciekawe, że mają całkiem fajne ceny: 1,60 PLN / AC oraz 2,09 PLN / DC (100kW!). Te szybkie całkiem nieźle ulokowane, jedna na dolnej obwodnicy na Ursynowie przy S2 (1 punkt DC, 3 punkty AC), druga na Targówku, również blisko trasy (1 punkt DC, 11 punktów AC). Jest dostępna ich aplikacja "Eleport", ale można też ładować się z aplikacji Elocity po takich samych stawkach. Z resztą obie apki są bardzo do siebie podobne ;-) Dziś korzystałem ze słupka AC przy Urzędzie Miasta na Wawrze, jutro będę wracać przez S2 to przetestuję tę szybką stację (o ile nie będzie zajęta). Temat ogólnie wygląda na dość świeży, na Plugshare jest tylko jeden wpis o skutecznym naładowaniu z 2 września, z adnotacją, że było 100kW.. To może być niezła alternatywa dla Orlen Migdałowa, na którym dotychczas się ładowałem w tym rejonie.

mimx

Fachowiec
W przyszłym tygodniu przetestuję tę ursynowską. Zmusiło mnie to do instalacji apki Elocity (a miałem się ograniczać!) - Kia Charge tego nie obsługuje.

Jaceq

Pionier e-mobilności
W przyszłym tygodniu przetestuję tę ursynowską. Zmusiło mnie to do instalacji apki Elocity (a miałem się ograniczać!) - Kia Charge tego nie obsługuje.
Dziś przetestowana. Wszystko śmiga, 100 kW idzie 😀

Jaceq

Pionier e-mobilności
Dziś tam znowu byłem i ładowarka dla CCS pokazuje 50kW max. Ale nie sprawdzałem tego, bo potrzebowałem tylko AC.
Czyli gdzie pokazuje? Na wyświetlaczu? W aplikacji Elocity jest opisana jako 100kW, gdy się tam ładowałem to tyle wyciągnęła.. Wczoraj też tam byłem ale jakaś Skoda się ładowała, brak właściciela auta, wyglądało jakby podpiął i gdzieś sobie poszedł. Nie chciało mi się czekać więc pojechałem dalej.

mimx

Fachowiec
Tak, na wyświetlaczu.

Dziś wszystkie stanowiska były puste. A biedne ICE nie mają tam gdzie parkować ;)

Slavekk_

Posiadacz elektryka
Chyba się za długo nie nacieszyliśmy.
Dzisiaj słupki AC Eleportu pokazują cenę 2,15 zł/kWh (w apce Elocity również).
DC 100 kW po 3,00 zł/kWh

Teslowychopak

Posiadacz elektryka
Dziś przypadkiem odkryłem, że Eleport uruchomił kilka punktów w Stolicy i okolicy. Jest to o tyle ciekawe, że mają całkiem fajne ceny: 1,60 PLN / AC oraz 2,09 PLN / DC (100kW!). Te szybkie całkiem nieźle ulokowane, jedna na dolnej obwodnicy na Ursynowie przy S2 (1 punkt DC, 3 punkty AC), druga na Targówku, również blisko trasy (1 punkt DC, 11 punktów AC). Jest dostępna ich aplikacja "Eleport", ale można też ładować się z aplikacji Elocity po takich samych stawkach. Z resztą obie apki są bardzo do siebie podobne ;-) Dziś korzystałem ze słupka AC przy Urzędzie Miasta na Wawrze, jutro będę wracać przez S2 to przetestuję tę szybką stację (o ile nie będzie zajęta). Temat ogólnie wygląda na dość świeży, na Plugshare jest tylko jeden wpis o skutecznym naładowaniu z 2 września, z adnotacją, że było 100kW.. To może być niezła alternatywa dla Orlen Migdałowa, na którym dotychczas się ładowałem w tym rejonie.
1,60 zł za AC to dobra cena? żartujesz?

Jaceq

Pionier e-mobilności
Chyba się za długo nie nacieszyliśmy.
Dzisiaj słupki AC Eleportu pokazują cenę 2,15 zł/kWh (w apce Elocity również).
DC 100 kW po 3,00 zł/kWh
No i lipa. To się raz zdążyłem po promocyjnej cenie załadować..