Wideorejestrator.

marbum

Nowy na Forum
Hej zastanawiam się nad zakupem wideorejestratora.
Dlaczego
1) Wbudowany nie nagrywa dźwięku co jest dużym problemem.
2) Jakość nagrań jest kiepska.
3) Sentry mode zżera duże ilości energii.

Pytanie gdzie najbezpieczniej i najładniej można się wpiąć do zasilania dodatkowej kamery.
Czy polecacie jakieś wideorejestratora.
Jeśli chodzi o rejestrator z kamerą tylną to czy jest sens?

elektryk

Pionier e-mobilności
Do czego potrzebujesz dźwięk?

W sentry masz widok też z lewego i prawego boku, nie znam wideorejestratorów które mają tak dokładne pokrycie otoczenia przy zachowaniu dużego pola widzenia każdej z kamer.

Jak chcesz ograniczyć trochę zużycie to wyłącz funkcje typu ta czerwona kropka która rozpoznaje ludzi. Wtedy sam na wideo będziesz szukał zdarzenia, ale powinno delikatnie zmniejszyć zużycie.

marbum

Nowy na Forum
Pół roku temu oberwałem kamieniem w szybę na sentry tego nie było widać ale udało mi się zatrzymać kierowcę spod kół którego pocisk poszedł, miał dodatkowe ubezpieczenie i można to było robić z niego gdybym umiał mi to udowodnić. To że na kamerze nie było widać to ok bo i szybko to leciało i małe ale gdyby było słychać to walnięcie to nie było by problemu. A wierz mi walnęło jak bym dostał strzała w karoserię.
Przetestuję jeszcze tą funkcję rozpoznawania ludzi, dokładnie chodzi o: "Sterowanie > Bezpieczeństwo > Tryb Sentry > Wykrycie na podstawie kamery."?

ciastek

Pionier e-mobilności
Jak chcesz ograniczyć trochę zużycie to wyłącz funkcje typu ta czerwona kropka która rozpoznaje ludzi. Wtedy sam na wideo będziesz szukał zdarzenia, ale powinno delikatnie zmniejszyć zużycie.
„Camera-based detection”. Wątpię, by wyłączenie tej opcji zmniejszyło zużycie energii w mierzalnym stopniu, gdyż z wyłączoną opcją auto i tak nie zaśnie.

wojtkow

Pionier e-mobilności
Pół roku temu oberwałem kamieniem w szybę na sentry tego nie było widać ale udało mi się zatrzymać kierowcę spod kół którego pocisk poszedł, miał dodatkowe ubezpieczenie i można to było robić z niego gdybym umiał mi to udowodnić. To że na kamerze nie było widać to ok bo i szybko to leciało i małe ale gdyby było słychać to walnięcie to nie było by problemu. A wierz mi walnęło jak bym dostał strzała w karoserię.
Przetestuję jeszcze tą funkcję rozpoznawania ludzi, dokładnie chodzi o: "Sterowanie > Bezpieczeństwo > Tryb Sentry > Wykrycie na podstawie kamery."?
Przeceniasz znaczenie kamery w przypadku takich zdarzeń. Ja dostałem kamieniem w szybę, na kamerze (standardowa Mio 538) było widać zarówno kamień jak i dźwięk trafienia ale co z tego, skoro nie było widać, że kamień wypada spod kół samochodu. Nie udało mi się tego udowodnić i zostałem z niczym.

nabrU

Moderator
Ale, że jak kamień wypada spod kół poprzedzającego samochodu, to jego wina?

elektryk

Pionier e-mobilności
Ale, że jak kamień wypada spod kół poprzedzającego samochodu, to jego wina?
Jak ubezpieczalnia bym próbował dowodzić, że to wina pojazdu który wprowadził ten kamień na drogę, a nie pojazdu który na niego najechał i jest też pośrednio poszkodowany bo jest niesłusznie oskarżany o spowodowanie szkody.

Jedyna w miarę skuteczna metoda ochrony przed takimi zdarzeniami to trzymać dużą odległość od poprzedzających pojazdów i unikać jak ognia z jazdy za ciężarówkami z otwartymi naczepami.

Antek_amb

Nowy na Forum
Hej zastanawiam się nad zakupem wideorejestratora.
Dlaczego
1) Wbudowany nie nagrywa dźwięku co jest dużym problemem.
2) Jakość nagrań jest kiepska.
3) Sentry mode zżera duże ilości energii.

Pytanie gdzie najbezpieczniej i najładniej można się wpiąć do zasilania dodatkowej kamery.
Czy polecacie jakieś wideorejestratora.
Jeśli chodzi o rejestrator z kamerą tylną to czy jest sens?
Dla mnie bez sensu dokładać kolejne kamery. Dźwięku nigdy nie nagrywałem. Sentry można wyłączyć i po problemie

marbum

Nowy na Forum
Przeceniasz znaczenie kamery w przypadku takich zdarzeń. Ja dostałem kamieniem w szybę, na kamerze (standardowa Mio 538) było widać zarówno kamień jak i dźwięk trafienia ale co z tego, skoro nie było widać, że kamień wypada spod kół samochodu. Nie udało mi się tego udowodnić i zostałem z niczym.
Co to znaczy że nie dało się nic udowodnić sprawa zakończyła się w sądzie czy tylko policja tak stwierdziła?