a wiesz jaki to silnik?Okazuje się, że w Y jest nowy silnik z tyłu, dlatego urwali 1 sekundę.
Nie ma nigdzie oficjalnych informacji, trzeba czekać na homologacje z Chin. Wiem że wcześniej mówili o silniku, który ma nie posiadać metali ziem rzadkich. Ma być później montowany do TM3.a wiesz jaki to silnik?
Ale w Y RWD obecnie montowane były właśnie te 220kW - przynajmniej taki mam u siebie.Mi wygląda na silnik montowany w 3/Y performance na tylnej osi
3D6 (rear) 220kW at 5000rpm 440Nm 76km/h
zamiast do tej pory montowanego w RWD
3D7 (rear) 194kW at 5400rpm 340Nm 80km/h
Masz pewnie 3D7. Moc może być praktycznie dowolna, kwestia jak długoAle w Y RWD obecnie montowane były właśnie te 220kW - przynajmniej taki mam u siebie.
Ale to sam napisałeś, że 3D7 to 194kW i jak mniemam to właśnie wartość ze specyfikacji. A ja w specyfikacji, na podstawie której było auto rejestrowane, mam podaną moc 220kW (i w dowodzie też tak jest). Więc coś mi tu się nie zgadza. 🤔Masz pewnie 3D7. Moc może być praktycznie dowolna, kwestia jak długonp moc ciągła przez godzinę to już tylko ok 60kW. Natomiast maksymalną moc Tesla podkręca na większą niż w specyfikacji silnika. W różnych modelach ten sam silnik może mieć inną moc maksymalną.