TESLA AKTUALIZACJE

kaziwich

Posiadacz elektryka
Zauwazylem tez, ze w miescie po 23:00 przy ograniczeniu predkosci (60 zamiast 50) pojawia sie tez podobny znaczek tyle, ze z symbolem zegarka.
Co do map - panietajcie, ze Elon nie chce robic autonomii po mapach, wiec nie spodziewalbym sie czestych aktualizacji map. W krajach rozwinietych infrastruktura nie zmienia sie tak dynamicznie, wszystkie potrzebne drogi zostaly dawno wybudowane :)

Twari

Zadomawiam się
A w kwestii tych ograniczeń pytanie od osoby raczkującej w jeździe AP (podstawowy) - da się anulować ograniczenie w czasie jazdy? Tesla czyta znak np 40km/h, mijam skrzyżowanie, wszyscy chcą już cisnąć więcej, a tu 40km/h cały czas i jedyne co mogę to jechać 45 max albo wyłączyć AP... :/

Bronek

Pionier e-mobilności
W ustawieniach ustawiasz max 240, prędkość akualną i na procenty na 30% a nie na np +10km/h
Na ekranie nie klikasz w symbol znaku a podnosisz np prawym bomblem
Mozesz kliknąć w aktualną prędkość wyswietlaną lub w niebieski znak z prędkością. Lub wajhą aby właczyć tempomat
Tylko gdy jest dostepny AP wtedy ogranicza do znaków( ale tu jest w zalezności od ustawień w menu km lub %ty)
To lekko zawiłe i tak z "pały" mi trudno to wytłumaczyć ;-)

Bronek

Pionier e-mobilności
bo w grudniu 2020 założyłem sobie internet do garażu żeby sprawniej się auto aktualizowało i od tego czasu kupa także... przepraszam
Myślisz , ze to przez Ciebie? Możliwe odkąd nawiązali z Tobą lepszy kontakt raczej mniej dają a wręcz zabierają.
Dzięki, zawsze to lepiej winić innego człowieka za moje 15 sek , niż diabła lub siebie. O Tusku nie wspomnę.

Grethold

Zadomawiam się
W nowej Tesli model S i X oprogramowanie ma numer 2021.12.4.2:
1623412169339.png

Więc niedługo można spodziewać się sporej aktualizacji (jednak ciągle to wersja 10.2, a nie obiecana V11). Oprogramowanie widać od 14:56: