Ale to nie dostawa, dla Europy Centralnej. Dla nas to Asian Capitan z dostawa - Koper.CRYSTAL RAY już się wypakowujeTo jeszcze tylko tranzyt, przygotowanie i odbiory
![]()
Są na forum co już dostali VIN. Teraz FV (jak auta dojadą do Słoweni) i wpłata do 7 dni, inaczej VIN przepada.Czy dostal juz ktos papiery do rejestracji Highlanda?
Dzisiaj zedytowałem moje zamówienie.
Odbiór Tesli z hakiem - listopad - grudzień
Odbiór bez haka - prawdopodobnie pierwszy tydzień listopada
(Powyższe info z działu handlowego z Tesli)
Montaż haka wykonuje teraz mobilny serwis, opłata + 600-700 zł do ceny haka.
To wygląda, że mają samochody, do natychmiastowego odbioru.Nie minęło 30 minut i mam już VIN.
Wydaję mi się, że CRYSTAL RAY jest też dla europy środkowej i wschodniej. Głównie SR. Asian Capitan ma więcej LR i raczej nie wyrobiłby się na EDD i daty na fakturze które dostali ludzie w Polsce. Wyciągam takie wnioski na podstawie tego co piszą też na teslamotorsclub.comAle to nie dostawa, dla Europy Centralnej. Dla nas to Asian Capitan z dostawa - Koper.
Crystal za 3-4 dni będzie w Słowenii. W Izmirze ma tylko postój, na wypakowanie demówek.Wydaję mi się, że CRYSTAL RAY jest też dla europy środkowej i wschodniej. Głównie SR. Asian Capitan raczej nie wyrobiłby się na EDD i daty na fakturze które dostali ludzie w Polsce.