Albo zorganizować zlot, połączony z zamianą kół między użytkownikami, tak aby zrobić komplety z prawidłowym kierunkiem rotacjiPanowie, które kupowaliście felgi + opony u gościa z Facebooka (Pawel), sprawdźcie czy macie prawidłowo zamocowane opony. Ja sprawdziłem swoje i mam 4 kola z "rotation" w tym samym kierunku.
View attachment 13977
Nic w tym dramatycznego oczywiście oprócz tego ze dwie opony trzeba będzie odwrócić.
Dbamy o bezpieczeństwo![]()
wszystko jest ok, podejrzewam ze tak idzie z Tesli (łatwość i mniejsza cena połączenia opony z felgą). Nie muszą się zastanawiać w produkcji i na magazynie. Później, na serwecie dwie opony odwracają. Albo nie!Albo zorganizować zlot, połączony z zamianą kół między użytkownikami, tak aby zrobić komplety z prawidłowym kierunkiem rotacji.
A tak na poważnie to szkoda, że sprzedający Wam te komplety, zupełnie olał temat, ciekawe ile osób otrzymało podobnie.
Raczej tak nie idzie z Tesli, nie ma najmniejszego sensu aby zakładać wszystkie opony w jednym kierunku i je potem bez sensu wyważać, po to aby później opony demontować i ponownie zakładać i wyważać.wszystko jest ok, podejrzewam ze tak z Tesli idzie (łatwość i mniejsza cena połączenia opony z felgą). Nie muszą się zastanawiać w produkcji i na magazynie. Później, na serwecie dwie opony odwracają. Albo nie!
Stosownie łatwiej jest z oponami Inside/outside. Da się założyć na prawą i lewą stronę.
mieszkam w NL wiec lokalny serwis tesli. Przy zakupie wybierasz salon gdzie maja dostarczyć komplet i od razu umawiasz termin wizyty w serwisie. Koszt € 0a gdzie to będziesz montował, chyba nie w PL? wychodzi 9800 zł, w PL jak były dostępne to po 12000 zł