Felgi i opony zimowe

Alef

Zadomawiam się
Panowie, które kupowaliście felgi + opony u gościa z Facebooka (Pawel), sprawdźcie czy macie prawidłowo zamocowane opony. Ja sprawdziłem swoje i mam 4 kola z "rotation" w tym samym kierunku.
Image
Nic w tym dramatycznego oczywiście oprócz tego ze dwie opony trzeba będzie odwrócić.
Dbamy o bezpieczeństwo :)

KrzysztofFly

Moderator
Panowie, które kupowaliście felgi + opony u gościa z Facebooka (Pawel), sprawdźcie czy macie prawidłowo zamocowane opony. Ja sprawdziłem swoje i mam 4 kola z "rotation" w tym samym kierunku.
View attachment 13977
Nic w tym dramatycznego oczywiście oprócz tego ze dwie opony trzeba będzie odwrócić.
Dbamy o bezpieczeństwo :)
Albo zorganizować zlot, połączony z zamianą kół między użytkownikami, tak aby zrobić komplety z prawidłowym kierunkiem rotacji ;).
A tak na poważnie to szkoda, że sprzedający Wam te komplety, zupełnie olał temat, ciekawe ile osób otrzymało podobnie.

Alef

Zadomawiam się
Albo zorganizować zlot, połączony z zamianą kół między użytkownikami, tak aby zrobić komplety z prawidłowym kierunkiem rotacji ;).
A tak na poważnie to szkoda, że sprzedający Wam te komplety, zupełnie olał temat, ciekawe ile osób otrzymało podobnie.
wszystko jest ok, podejrzewam ze tak idzie z Tesli (łatwość i mniejsza cena połączenia opony z felgą). Nie muszą się zastanawiać w produkcji i na magazynie. Później, na serwecie dwie opony odwracają. Albo nie! :)
Stosownie łatwiej jest z oponami Inside/outside. Da się założyć na prawą i lewą stronę.

Last edited:

KrzysztofFly

Moderator
R
wszystko jest ok, podejrzewam ze tak z Tesli idzie (łatwość i mniejsza cena połączenia opony z felgą). Nie muszą się zastanawiać w produkcji i na magazynie. Później, na serwecie dwie opony odwracają. Albo nie! :)
Stosownie łatwiej jest z oponami Inside/outside. Da się założyć na prawą i lewą stronę.
Raczej tak nie idzie z Tesli, nie ma najmniejszego sensu aby zakładać wszystkie opony w jednym kierunku i je potem bez sensu wyważać, po to aby później opony demontować i ponownie zakładać i wyważać.
Niedawno zamawiałem dla znajomego komplet kół zimowych do Skody i jak łatwo się domyślić, były koła lewe i prawe.
Zrzut ekranu 2023-10-24 191829.png
Tak więc raczej to kwestia sprzedającego, który zapewne wymieszał koła lub nie chciało mu się ich sortować. Zapewne ktoś jeszcze również od niego kupował, to się za chwile wszystko wyjaśni.

polishkid

Zadomawiam się
Zamówione w Tesli - € 2.175 (NL)
Montaż w cenie, wydaje mi sie ze obniżyli cane za komplet w NL & FRA
Cena w Tesla DE - €2249, Tesla BE - €2499, Tesla LUX - €2749, Tesla AU - €2375, Tesla FRA - €2175
Tesla PL - zestaw niedostępny !

• 4x 19x9.5J ET45 Gemini rims
  • 4x 255/45R19 Pirelli Sottozero 3 Winter
  • 4x tire pressure sensors, including nuts

Last edited:

polishkid

Zadomawiam się

ypl

Pionier e-mobilności
Ja kupiłem jakiś czas temu od kogoś tutaj z forum, komplet nowych Gemini 19 cali z pirelli Winter sottozero 3 za 8500 PLN, warto poszukać po serwisach aukcyjnych typu olx czy allegro, albo u nas w dziale ogłoszeń.

KrissTMY

Posiadacz elektryka
Nie tak to powinno wg mnie wyglądać, że mam kupować od osoby prywatnej koła za 8500 tys skoro producent sprzedaje za niewiele więcej. W PL teraz niedostępne, a jak były to były po 12 tys. Poczekam jeszcze chwilę i jak w PL będzie cena jak w Holandii to jadę do serwisu i wymieniam. Jak nie to to sam sobie złożę zestaw za te 8500 , ale z ładnymi felgami i porządnymi oponami. Na dzisiaj moj typ to ronal r68 i goodyear ultragrip 3.