ad2 to zależy, do początków 2017 roku darmowe ładowanie było przypisane do auta, potem zanikło poza wyjątkowymi okazjami gdzie ktoś dostawał ale przypisane do właściciela. tyle że jeśli auto trafia do tesli jako używane po leasingu lub po prostu jako trade-in to tesla odsprzedaje je wtórnie na takich zasadach jakie sobie wymysli więc może sprzedać przypisane do właściciela lub z płatnymi. pozatym tak stare auta to prototypy.Dzięki za przybliżenie swojej sytuacji.
1. Niestety brak możliwości ładowania z domu to trochę problem nawet w Holandii. Bo to zazwyczaj najtańsze źródło prądu.
2. Używanie SuC jako głównego źródła ładowania to nie jest ideał (choć jak wspomniałeś w NL nie problem) ale nie jestem pewien czy darmowe ładowanie dla Modelu S jest przypisane do samochodu czy właściciela. Inni koledzy to potwierdzą lub zaprzeczą.
3. Ładowanie w pracy z gniazdka gdybyś kupił Model S będzie trwało ze 2 dni (licząc idealizowane ładowanie od 0 do 100 %) więc raczej pomiń to rozwiązanie.
A propos, tutaj pisałem jak się wybrałem poprzednim EV z UK do NL
Elektrykiem do Holandii
Idą wakacje i jak widać z wpisów w innych wątkach niektórzy wybierają się na zachód Europy. Poniżej kilka słów ode mnie na temat naszej niedawnej wyprawy z UK do NL. Kilka spostrzeżeń z podróży do kraju wiatraków, tulipanów, drewniaków i "trawki" :) : - od 6:00 do 19:00 jest w NL ograniczenie...forum.elektrowoz.pl
Nie ma problemu w sumie to ja się zgłosiłem z "problemem"Dzięki za przybliżenie swojej sytuacji.
1. Niestety brak możliwości ładowania z domu to trochę problem nawet w Holandii. Bo to zazwyczaj najtańsze źródło prądu.
2. Używanie SuC jako głównego źródła ładowania to nie jest ideał (choć jak wspomniałeś w NL nie problem) ale nie jestem pewien czy darmowe ładowanie dla Modelu S jest przypisane do samochodu czy właściciela. Inni koledzy to potwierdzą lub zaprzeczą.
3. Ładowanie w pracy z gniazdka gdybyś kupił Model S będzie trwało ze 2 dni (licząc idealizowane ładowanie od 0 do 100 %) więc raczej pomiń to rozwiązanie.
A propos, tutaj pisałem jak się wybrałem poprzednim EV z UK do NL
Elektrykiem do Holandii
Idą wakacje i jak widać z wpisów w innych wątkach niektórzy wybierają się na zachód Europy. Poniżej kilka słów ode mnie na temat naszej niedawnej wyprawy z UK do NL. Kilka spostrzeżeń z podróży do kraju wiatraków, tulipanów, drewniaków i "trawki" :) : - od 6:00 do 19:00 jest w NL ograniczenie...forum.elektrowoz.pl
właśnie o to mi chodzi ja do pracy mam jakieś 80km w obie strony więc w teorii by przez ten czas się naładowało na samą taką podróżad2 to zależy, do początków 2017 roku darmowe ładowanie było przypisane do auta, potem zanikło poza wyjątkowymi okazjami gdzie ktoś dostawał ale przypisane do właściciela. tyle że jeśli auto trafia do tesli jako używane po leasingu lub po prostu jako trade-in to tesla odsprzedaje je wtórnie na takich zasadach jakie sobie wymysli więc może sprzedać przypisane do właściciela lub z płatnymi. pozatym tak stare auta to prototypy.
ad3. przy założeniu że w pracy jesteśmy 8 godzin, z gniazdka ładujemy 2kw i na 100km potrzebujemy 20kwh energii da nam jakieś 80km zasięgu więc do przemyślenia czy to dużo czy mało, zależy ile się dziennie jeżdzi
raz jedziesz na jakiś supercharger a potem jeżdzisz do pracy i nawet jak zużyjesz więcej niż te 80km to powinno ci starczyć na kilkanaście dni pracy, licząc że ci braknie po 20km dziennie to pewnie raz w miesiącu musiałbyś skorzystać z publicznej ładowarkiwłaśnie o to mi chodzi ja do pracy mam jakieś 80km w obie strony więc w teorii by przez ten czas się naładowało na samą taką podróż
a dlaczego TM3? jak można zapytaćZa stosunkowo niedużo większe pieniądze (34 000 - 38 000. eur) możesz też kupić TMS:
View attachment 14061
Nawet jakieś TMX się trafiają:
View attachment 14062
Chociaż ja brałbym chętniej TM3.