Tesla Model 3, dostawy IV kwartał 2023

elektryk

Pionier e-mobilności
wreszcie komfort, że kupujący będzie odpowiednio potraktowany - adekwatnie do ceny jaką płaci. Tu się to nie dzieje.
Wg mnie Tesla to obecnie najlepsza relacja ceny do jakości jeśli chodzi o elektryki - w cenie nie jest zawarte budowanie relacji sprzedawcy z Klientem oraz jego niańczenie (a docelowo monetyzacja relacji przez sprzedawcę). Oczekujesz ponad przeciętnej obsługi ale w cenie, która tego nie może zapewnić.

Jeśli chcesz ekstra obsługę to na szczęście są na to rozwiązania - proponuję np. EV Dla Ciebie na Placu Konesera, obsłużą Cię indywidualnie, jak chcesz nawet mogą Cię zabrać na Nurburgring pojeździć Model S Plaid. Wszystko załatwią i będziesz w pełni usatysfakcjonowany.

Oczywiście to kosztuje i tutaj jest sedno sprawy - ja nie potrzebuję takiej obsługi i wolę kupić samochód w cenie nie zawierającej takiego traktowania, Ty masz inne oczekiwania więc może dla Ciebie jest taka właśnie usługa dodatkowa jak ta od EV Dla Ciebie.

Z tego co się orientuję dużo nabywców Model S/X korzysta z ich usług (bo nie tylko zapewnią super komfortowy odbiór ale też mogą okleić furę, zainstalować akcesoria, itd.), ale nie tylko - sprzedają też 3 i Y.

PS. Marzyłoby mi się, żeby też taka opcja była u innych marek - zamawiam BMW czy Mercedesa przez stronę WWW taniej, a jak chcę ekstra obsługi to zamawiam przez salon. Nie miałem takiego wyboru i dostałem usługę odbioru samochodu BMW z wielką pompą i kwiatami, czego sobie nie życzyłem bo nie lubię takich akcji.

Last edited:

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka
Napisane jest jak byk. LR - 17 głosnikow w tym dwa subwoofery i dwa wzmacniacze. SR - 9 głosnikow i jeden wzmiacniacz. Co wiecej chcesz wiedziec? To ze cie oszukał gosc w salonie to inny temat
Z całym szacunkiem ale na stronie jedyne co znalazłem (nie ukrywam teraz bo wcześniej miałem zapewnieniea sprzedawcy kiedy robiłem zamówienie w Ząbkach) to tylko wzmianka reklamowa że do 17 głośników. Dlatego zdziwił mnie screen który ktoś umieścił z aplikacji telefonu. Nie prowadiłem dochodzenia - oparłem się na zapewnieniach sprzedawcy.

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka
Wg mnie Tesla to obecnie najlepsza relacja ceny do jakości jeśli chodzi o elektryki - w cenie nie jest zawarte budowanie relacji sprzedawcy z Klientem oraz jego niańczenie (a docelowo monetyzacja relacji przez sprzedawcę). Oczekujesz ponad przeciętnej obsługi ale w cenie, która tego nie może zapewnić.

Jeśli chcesz ekstra obsługę to na szczęście są na to rozwiązania - proponuję np. EV Dla Ciebie na Placu Konesera, obsłużą Cię indywidualnie, jak chcesz nawet mogą Cię zabrać na Nurburgring pojeździć Model S Plaid. Wszystko załatwią i będziesz w pełni usatysfakcjonowany.

Oczywiście to kosztuje i tutaj jest sedno sprawy - ja nie potrzebuję takiej obsługi i wolę kupić samochód w cenie nie zawierającej takiego traktowania, Ty masz inne oczekiwania więc może dla Ciebie jest taka właśnie usługa dodatkowa jak ta od EV Dla Ciebie.

Z tego co się orientuję dużo nabywców Model S/X korzysta z ich usług (bo nie tylko zapewnią super komfortowy odbiór ale też mogą okleić furę, zainstalować akcesoria, itd.), ale nie tylko - sprzedają też 3 i Y.

Nie o to mi chodzi - wydawało mi się że taka firma technologiczna jak Tesla jest w stanie w chwili dokonywania zamówienia wydrukować pełną specyfikację zamówienia. To nie jest jakieś rocket science - myślę że nawet taka dacia czy fiat jest w stanie to ogarnąć. Bez różnicy czy w wersji papierowej czy mailowej ale tak aby transakcja nie budziła wątpliwości, rozczarowań i niedomówień - zwłaszcza jak teraz kiedy wchodzi nowy model i może różnić się specyfikacją względem tego co wcześniej było dostarczane.
I jak firma wydaje 100 pojazdów dziennie to tym bardziej jest to prostsze i łatwiejsze.

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka
Pisałeś wcześniej, że miałeś przeboje z Mercedesem to gdzie tu przewidywalność i pewnośc. Tesla jedynie premium to X i S, reszta to najzwyklejsze samochodu.
Nie pisałem że miałem przeboje z mercedesem ale doświadczenie z odbiorem. I nie chodzi tu o warunki salonu czy nastrojową muzykę ale prosty wydruk co zamawiam i czego moge się spodziewać. Jak przed laty w C-klasie nie zamówiłem składanych tylnych siedzeń to miałem to w konfiguracji.

wiktor

Posiadacz elektryka
A ja się cieszę że nie ma tyle dokumentów ponieważ to też jest proekologiczne zawsze później i tak to wylatuje prędzej czy później do kosza.