AdrianK
Zadomawiam się
A mój wybór był taki:Dokładnie, to kwestia gustu.
Mój tok rozumowania, przy wybieraniu koloru:
- Czarny:
Miałem czarne auto i źle wspominam (wiecznie brudne i nagrzane). Do tego jeździłem kilka dni czarną trójką i drobna rzecz mnie wkurzała: klamki nie są podświetlane i po ciemku ciężko je wymacać. A czarnych na czarnym nie widać.
- Niebieski:
Mój pierwszy typ, który chciałem wziąć. Obecnie jeździłem niebieską Megane GT (ten kolor łatwo wygooglować) i robi świetne wrażenie. Ładny i nie widać brudu. Niestety w Tesli jest dużo ciemniejszy niż bym oczekiwał i nie zrobił tak dobrego wrażenia. Odpuściłem (ciągle nie wiem, czy słusznie)
- Czerwony:
Brałbym, ale w LR uwzględniając dotację, to kolor kosztuje ponad 30kPLN. Za drogo
Stealth Grey:
- Trochę za ciemny i za bardzo wpada w czarny, a do tego kosztuje tyle co czerwony. Odapda
Biały:
- Niby najbardziej popularny, ale nie jest to "flotowy" biały, a "premium" biały. Poza tym nigdy nie miałem białego auta, więc czas na zmiany. Ostatecznie taki wybrałem, z pełną świadomością![]()
Lata coraz cieplejsze i słoneczne. Zimy też ciepłe. No to biały. Przez dogrzewanie słońca do czarnego klima może potrzebować nawet do 30% więcej energii aby schłodzić wnętrze. Tak gdzieś kiedyś wyczytałem.