Tesla Model 3, dostawy IV kwartał 2023

AdrianK

Zadomawiam się
Dokładnie, to kwestia gustu.

Mój tok rozumowania, przy wybieraniu koloru:
- Czarny:
Miałem czarne auto i źle wspominam (wiecznie brudne i nagrzane). Do tego jeździłem kilka dni czarną trójką i drobna rzecz mnie wkurzała: klamki nie są podświetlane i po ciemku ciężko je wymacać. A czarnych na czarnym nie widać.

- Niebieski:
Mój pierwszy typ, który chciałem wziąć. Obecnie jeździłem niebieską Megane GT (ten kolor łatwo wygooglować) i robi świetne wrażenie. Ładny i nie widać brudu. Niestety w Tesli jest dużo ciemniejszy niż bym oczekiwał i nie zrobił tak dobrego wrażenia. Odpuściłem (ciągle nie wiem, czy słusznie)

- Czerwony:
Brałbym, ale w LR uwzględniając dotację, to kolor kosztuje ponad 30kPLN. Za drogo ;)

Stealth Grey:
- Trochę za ciemny i za bardzo wpada w czarny, a do tego kosztuje tyle co czerwony. Odapda

Biały:
- Niby najbardziej popularny, ale nie jest to "flotowy" biały, a "premium" biały. Poza tym nigdy nie miałem białego auta, więc czas na zmiany. Ostatecznie taki wybrałem, z pełną świadomością :)
A mój wybór był taki:
Lata coraz cieplejsze i słoneczne. Zimy też ciepłe. No to biały. Przez dogrzewanie słońca do czarnego klima może potrzebować nawet do 30% więcej energii aby schłodzić wnętrze. Tak gdzieś kiedyś wyczytałem.

jarqu

Posiadacz elektryka
Udało przełożyć się odbiór z soboty na czwartek 2 listopada :D I tutaj pytanie z jakim poziomem naładowania baterii odebraliscie samochód? Będę jechał prosto do domu do Gdańska więc przydałoby się 100% :)

inter

Pionier e-mobilności
Udało przełożyć się odbiór z soboty na czwartek 2 listopada :D I tutaj pytanie z jakim poziomem naładowania baterii odebraliscie samochód? Będę jechał prosto do domu do Gdańska więc przydałoby się 100% :)
Są SuC w Ząbkach, można na miejscu podładować do 100%.

Michal

Moderator
Odbierasz przy największym obecnie Superchargerze, więc nie bój żaby :p

adamkru

Fachowiec
O widzisz. Ja też przełożyłem z soboty na czwartek. Do zobaczenia przy ładowarce ;-)

wiktor

Posiadacz elektryka
To jest solid black czy Stealth Grey ?

Stelath Grey

I ogólnie ... Wiem, że to kwestia indywidualna i rzecz gustu, ale jaki kolorek polecacie ?
Mam ponad 300km do Wawy i średnio mi się ,,uśmiecha'' jechać żeby zobaczyć kolory.
Obecnie jestem nastawiony na Stealth Grey ......

Musi się Tobie kolor podobać a nie co poleciacie. Nie rozumiem tego, Ty będziesz jeżdził i patrzał na samochód codzinnie, nie MY.

Mój tok rozumowania, przy wybieraniu koloru:
- Czarny:
Miałem czarne auto i źle wspominam (wiecznie brudne i nagrzane). Do tego jeździłem kilka dni czarną trójką i drobna rzecz mnie wkurzała: klamki nie są podświetlane i po ciemku ciężko je wymacać. A czarnych na czarnym nie widać.

Biały:
- Niby najbardziej popularny, ale nie jest to "flotowy" biały, a "premium" biały. Poza tym nigdy nie miałem białego auta, więc czas na zmiany. Ostatecznie taki wybrałem, z pełną świadomością :)

Biały i czarny to najgorsze kolory do utrzymania czystości samochodu - wszystko na nich widać.

Dużo odbiorów mają, wszystko jest naładowane około 20-30%. Masz pod Teslą SC, ale tylko rano są wolne im dalej w dzień tym gorzej :)
Najlepiej odbierać rano.

ypl

Pionier e-mobilności
Stelath Grey

Musi się Tobie kolor podobać a nie co poleciacie. Nie rozumiem tego, Ty będziesz jeżdził i patrzał na samochód codzinnie, nie MY.

Biały i czarny to najgorsze kolory do utrzymania czystości samochodu - wszystko na nich widać.

Dużo odbiorów mają, wszystko jest naładowane około 20-30%. Masz pod Teslą SC, ale tylko rano są wolne im dalej w dzień tym gorzej :)
Najlepiej odbierać rano.
Nie nie nie nie, czarny miałem i jest dramat, ale biały tesli, jest super,, auto cały czas wygląda na czyste 😉