Wczoraj odebrany. Planowany odbiór był na 3.11 ale w poniedziałek pracownik Tesli zadzwonił czy jestem w stanie odebrać we wtorek (31.10) o 15:00, zgodziłem się na 17:00. Z powodu korków dotarłem na 18, ale samochodu jeszcze nie było. Przyjechał po 19. Zanim przygotowali i naładowali (wymóg jest minimum 30%, naładowali do 54%) wybiła 20:00. Obsługa bardzo miła, w przypadku gdybym nie chciał czekać tyle czasu to oferowali mi samochód zastępczy i odbiór w czwartek. Wolałem poczekać. Przy wydaniu samochodu praktycznie nie oglądałem, bo było ciemno. Dziś rano na spokojnie obejrzałem i do niczego nie można się było przyczepić. W aplikacji zauważyłem, że dostałem 150 km na supercharger darmowego ładowania.
Pierwsze wrażenia z jazdy są bardzo dobre. Dużo przyjemniej niż w starszej trójce. Bardzo fajne te ambientowe oświetlenie wygląda w nocy. Póki co ronda to wyzwania, zwłaszcza małe - korzystanie z przycisków kierunkowskazów wymaga wprawy.
A oto małe minusy w porównaniu do poprzedniej wersji jakie znalazłem póki co:
- głośno zamykający się schowek przed pasażerem oraz ten w podłokietniku (zamknięcia magnetyczne)
- dźwięk klaksonu (przy blokowaniu auta) dużo wyższy i mniej przyjemny dla ucha