Akcesoria, które warto kupić do TESLI 3.

danielm

Pionier e-mobilności
A woda na myjni albo podczas deszczu nie dostaje się do gniazda jak nie ma tej zaślepki?
zamknięty port jest szczelny ale nawet jeśli się dostanie nie ma to żadnego znaczenia bo tak jest port skonstruowany by nie miało to znaczenia. choć oczywiście dotyczy to tesli i poprawnie zamontowanej klapki. inni producenci mają port skonstruowany inaczej i dlatego stosują klapkę wbudowaną w port

daniel

Señor Meme Officer
Kupiłem trochę dodatków, żeby moja TM3 była trochę bardziej Simply Clever.

Must have to ten haczyk. Świetnie wiesza się na nim zakupy. Montaż jest banalny. Nakręcasz na śrubę, która jest po prawej stronie w bagażniku. Mam jedną sztukę do wydania w okolicach Poznania. Myślałem, że są dwie, ale jest tylko jedna.

Druga przydatna rzecz to schowek na okulary. Też mi tego mocno brakowało po przesiadce.
Mocowany na wcisk i wystaje bardziej niż w Skodzie, więc zasłania lampki, tak że mniej świecą do tyłu, ale nadal mogą świecić w dół, więc główna funkcja zachowana. Jeśli się go otworzy to zasłania lusterko wsteczne. Polecam mocno.

Zasłonki do dolnych wylotów powietrza. Chyba nie pasują do mojego modelu z 2022, ale jakoś je upchnąłem tak, żeby spełniały swoje zadanie. W końcu to tylko mniej więcej prostokąt z siatką.

Mi się to podoba, ale żona narzeka, że jak fotel dużo jeździ (easy entry) to jej to wychodzi i ściąga się z pasa.
Ja nie korzystam z tego i mi działa. Po stronie pasażera sprawdzi się świetnie, po stronie kierowcy być może też.

Całkiem ok szufladki. Bardzo duża różnica w porównaniu z ich brakiem. Może są jakieś lepsze co lepiej się ślizgają, ale te są całkiem spoko.

Tych uchwytów nie polecam. W ogóle nie mogłem dla nich znaleźć miejsca. Może jeden udałoby się zaczepić, żeby korzystać z haczyka, ale tak, żeby wszedł parasol szans nie widzę żadnych.

Picek7

Zadomawiam się
Czy Waszym zdaniem takie adaptery jak na załączonym zdjęciu są potrzebne do poodnoszenia podnośnikiem tesli w przydatku np. wymiany kół ? Czy są zbędne?

Attachments

• Adaptery.png
    Adaptery.png
    138,7 KB · Liczba wyświetleń: 40

krzyss

Pionier e-mobilności
Czy Waszym zdaniem takie adaptery jak na załączonym zdjęciu są potrzebne do poodnoszenia podnośnikiem tesli w przydatku np. wymiany kół ? Czy są zbędne?
Przydaja sie jak wylkanizatorzy nie wiedza gdzie podkladac tesle.
Lepiej miec. Jak masz podnosnik swoj w garazu to zwykle tez nie masz gumy do podnoszenia na tym podnosniku, i wyedy taki krazek sie przydaje.

chewbacca

Posiadacz elektryka
Dorabiał ktoś może u siebie spryskiwacz tylnej kamery (cofania)? Są gotowe ramki z takim spryskiwaczem (np. tu) - wężyk trzeba jednak poprowadzić przez całe auto (bo z przodu) i zastanawiam się na ile jest to trudno zrobić samemu lub ewentualnie ile wziąłby za to jakiś warsztat. No i czy w ogóle ma to sens. Z uwagi na bardzo długi wężyk może być tak, że żeby spryskać tylną kamerę trzeba będzie wybombać pół zbiornika płynu na szyby.
1705485880437.jpg
1705485904959.jpg
1705485925374.jpg

pmlody

Pionier e-mobilności
Dorabiał ktoś może u siebie spryskiwacz tylnej kamery (cofania)? Są gotowe ramki z takim spryskiwaczem (np. tu) - wężyk trzeba jednak poprowadzić przez całe auto (bo z przodu) i zastanawiam się na ile jest to trudno zrobić samemu lub ewentualnie ile wziąłby za to jakiś warsztat. No i czy w ogóle ma to sens. Z uwagi na bardzo długi wężyk może być tak, że żeby spryskać tylną kamerę trzeba będzie wybombać pół zbiornika płynu na szyby.
View attachment 15613View attachment 15614View attachment 15615
Zawsze możesz dać drugi zbiorniczek w bagażniku, a tylko wiązkę dociągnąć. Ew. zrobić sterowanie z lampy cofania, wtedy wszystko masz z tyłu ;)

Bronek

Pionier e-mobilności